Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

VVS- och fastighetsprogrammet (VF)

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök

Senaste frågorna i ämnet: VVS- och fastighetsprogrammet (VF)

Behöver jag några förkunskaper för gymnasiet?
Hej! Jag funderar på att gå vvs och fastighet för att bli fastighetsskötare. Behöver jag ha några för kunskaper om jag ska börja den linjen? Ska jag behöva kunna t ex mycket matte?
Svar:

Hej,

Det du behöver är godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan. Så länge du har det är du behörig och kan söka programmet och du behöver inga andra förkunskaper.

Lycka till! /Petra,SYV

Hur blir man rörmokare?
Hur mycket gymnasie poäng behöver man för att jobba som rörmokare
Svar:

Hej,

Man behöver inte en viss poäng från gymnasiet för att jobba som rörmokare. Men man behöver gå VVS- och fastighetsprogrammet eller motsvarande på Komvux. En annan möjlighet är att lära sig yrket från grunden genom att jobba som lärling hos ett VVS-företag.

Lycka till! /Petra,SYV

Empty FAQ headline
Empty FAQ Question
Svar:
Empty FAQ answers
Visar 1-3 av 6 frågor
1
2

Annonser