Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet (NB)

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Naturbruksprogrammet (NB)


29 nov 2018
Vilka kurser ingår i Naturvetenskapsprogrammet?
Hej!
Jag heter Ellen och jag går i 9:an.
Jag ska snart välja till gymnasiet och jag är helt säker på att naturvetenskapsprogrammet är det enda programmet som passar mig. Jag vet att man läser kurser i kemi, fysik, biologi och matematik under alla tre åren, men jag är osäker på vilka andra ämnen som jag läser och hur mycket jag läser av dem.
Är det till exempel så att man bara läser en kurs i idrott och hälsa? Kan man avsluta idrottskursen sedan? Jag tycker inte om idrott och därför är det ett ämne jag helts vill slippa, även om jag vet att det är obligatoriskt.
Hur är det förresten med övriga ämnen, som exempelvis engelska, historia, religion, samhällskunskap? Kommer jag bara att läsa dessa kurser under något/några år och inte under alla tre åren?
Tacksam för svar!

Svar:

Hej Ellen,

Om du kollar längst ner på den här sidan så ser du alla kurser som ingår i Naturvetenskapsprogrammet: https://www.gymnasium.se/sok/naturvetenskapsprogrammet. Under rubriken "programstruktur" ser du först vilka kurser som är gemensamma för alla inriktningar på programmet och sedan ser du vilka kurser som är specifika för inriktningarna under rubriken "Inriktningar 300-400 p". Det finns bara en kurs som är obligatorisk i Idrott och Hälsa så du behöver inte ha mer idrott än så. Oavsett vilken skola du går på kommer du att läsa samma kurser som du kan se på länken men hur skolan har lagt upp det kan variera. En skola kanske har kanske till exempel lagt all religion under första året medan en annan har spritt ut det lite mer. Men det är fortfarande lika mycket man läser.

Lycka till! /Petra,SYV

11 apr 2018
Kan man gå på djursjukvård och sedan bli veterinär?
Hej! Kan man gå på djursjukvård och sedan bli veterinär?

Svar:

Hej,

Det beror på om skolan erbjuder en naturvetenskaplig profil i sin djursjukvårdsutbildning. Isåfall så kan det ge dig behörigheten som behövs för att bli veterinär. Kolla det med skolan som du är intresserad av.

Lycka till! /Petra,SYV

02 mar 2018
Kan jag läsa Naturbruksprogrammet på distans?
Hej,
Jag vill bara fråga om jag kan läsa på distans naturbruksprogrammet djur djur hälso och sjukvård.
Tack.
Mvh Marilena

Svar:

Hej Marilena,

Det finns det skolor som har distansundervisning. Korrespondensgymnasiet som har några högskoleförberedande gymnasieprogram helt på distans. Det finns också Hermods distansgymnasium men det är bara för dem som bor utomlands och det har inte heller några yrkesprogram. Så tyvärr så kan du inte göra det. Det är dock möjligt att du kan välja att gå programmet som lärlingsutbildning om skolan kan erbjuda det. Här kan du läsa mer om det: https://www.gymnasium.se/sok/larlingsutbildning#moreAboutSearch.

Lycka till! /Petra, SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin