Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet (NB) - Sida: 1

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Naturbruksprogrammet (NB)


11 apr 2018
Kan man gå på djursjukvård och sedan bli veterinär?
Hej! Kan man gå på djursjukvård och sedan bli veterinär?

Svar:

Hej,

Det beror på om skolan erbjuder en naturvetenskaplig profil i sin djursjukvårdsutbildning. Isåfall så kan det ge dig behörigheten som behövs för att bli veterinär. Kolla det med skolan som du är intresserad av.

Lycka till! /Petra,SYV

02 mar 2018
Kan jag läsa Naturbruksprogrammet på distans?
Hej,
Jag vill bara fråga om jag kan läsa på distans naturbruksprogrammet djur djur hälso och sjukvård.
Tack.
Mvh Marilena

Svar:

Hej Marilena,

Det finns det skolor som har distansundervisning. Korrespondensgymnasiet som har några högskoleförberedande gymnasieprogram helt på distans. Det finns också Hermods distansgymnasium men det är bara för dem som bor utomlands och det har inte heller några yrkesprogram. Så tyvärr så kan du inte göra det. Det är dock möjligt att du kan välja att gå programmet som lärlingsutbildning om skolan kan erbjuda det. Här kan du läsa mer om det: https://www.gymnasium.se/sok/larlingsutbildning#moreAboutSearch.

Lycka till! /Petra, SYV

31 okt 2017
Kan man få behörighet att söka till veterinär på universitet/högskola om man tidigare har valt ett naturbruksprogram?
Kan man få behörighet att söka till veterinär på universitet/högskola om man tidigare har valt ett naturbruksprogram? Eller måste man gå naturvetenskapsprogrammet för att få behörigheten? Finns det inget annat sätt?

Svar:

Hej,

Ja, det finns andra sätt att få behörigheten. Ett sätt är att du lägger till extra kurser medan du går Naturbruksprogrammet så att du får behörighet. Ett annat är att du läser till de kurser du behöver på Komvux/Vuxenutbildning efteråt. För att bli behörig till veterinärprogrammet på universitet/högskola behöver man ha med sig vissa kurser för den särskilda behörigheten. Där behövs det Biologi 2, Kemi 2, Fysik 2 och Matte 4. Det krävs även grundläggande behörighet. För Naturbruksprogrammet brukar det handla om dessa kurser: Svenska/svenska som andraspråk 2, Svenska 3 och Engelska 6. Här kan du läsa mer om veterinäryrket: https://www.gymnasium.se/yrkesguiden/veterinar-11200.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin