Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet (IN)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet.Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Industritekniska programmet (IN)


24 maj 2021
Vad händer om jag sökt ett Introduktionsprogram men är behörig till vanliga program?
Hej!
Jag hade F i matten under preliminära antagningen men sedan vart godkänd i matten tack vare Nationell,,Min SYV på skolan är gammal och ingen förstår riktigt honom. Han sa åt mig att söka till Introduktion under omvals perioden som jag sedan gjorde,,men nu har jag blivit godkänd i matten och vad händer då? Antas jag till den vanliga linjen eller är dem linjerna helt o hållet borta eftersom jag enbart sökte introduktion till vissa?!? Snälla hjälp mig!!! Mvh

Svar:

Hej, 

När man söker till Introduktionsprogrammet men misstänker att det fortfarande finns en chans att bli behörig så brukar man lägga Introduktionsprogrammet längst ner i ansökan. Då kommer man bara in där ifall man inte skulle komma in på de andra alternativen. Kolla hur det ser ut i din ansökan och kontakta din SYV om något behöver ändras. Du kan dock bara komma in på Introduktionsprogrammet om du inte är behörig så även om du inte lagt den sist i ansökan skulle jag tro att den blir struken (du kan fråga din gymnasieantagning om det).

Lycka till! /Petra,SYV

16 apr 2021
Vilka tekniska gymnasieprogram finns det?
Jag älskar att bygga datorer och att jobba med tekniska föremål som datorer, mobiler och annat. Mitt drömjobb är att kunna bygga, reparera och diagnosera datorer för ett pris och sedan ge tillbaka till klienten. Jag vet inte vilken linje i gymnasiet jag ska ta. Jag är inte säker på om man får testa sig konkretiskt i sådana här dator grejer i teknik linje och jag är inte så bra på matte.

Svar:

Hej,

Förutom Teknikprogrammet som är ett program med mycket matte så finns Industritekniska programmet som är ett yrkesprogram som leder till ett tekniskt avancerat yrke. På Industritekniska programmet kan du välja mellan fyra inriktningar; driftsäkerhet och underhåll, processteknik, produkt och maskinteknik och svetsteknik. Kanske kan detta program vara intressant om du vill gå ett tekniskt program men utan mycket matte? Du kan läsa om programmet här: https://www.gymnasium.se/sok/industritekniska-programmet.

Lycka till! /Petra,SYV

15 apr 2019
Varför kan jag inte se antagningspoäng till IB programmet?
Hej!

Vi har nu fått ut beksedet för den preliminära antagningen. Jag har valt IB som mitt första val, men jag förstår inte om jag har kommit in eller inte då det endast står "manuell antagning"; alltså att antagningsproven rättas för hands(?). men min fråga är hur jag ska ta reda på om jag kommit in eller inte?

Svar:

Hej,

Ingen kommer in på riktigt i den preliminära antagningen men man kan se vad resultatet av antagningen blir. om det står manuell antagning så publiceras ingen antagningspoäng i det preliminära valet. Så du får tyvärr inte veta något om en eventuell lägsta antagningspoäng där. Det kan bero på att IB-programmet har egna antagningsprov som de ännu inte fått resultat från. Du kan kontakta skolan för mer information om det. Annars så kommer det slutgiltiga och riktiga beskedet i sommar.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin