Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet (TE)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Teknikprogrammet (TE)


05 nov 2022
Kan man gå teknikprogrammet på engelska?
hey is there any gymnaisum in stockhoom län that tecahes teknik information in english but is set in swedish system.

Svar:

Hej,

Du kan gå IB-programmet på gymnasiet och välja en ämnesinriktning som ger dig teknik. Dessa skolor hittar du här: 

https://www.gymnasium.se/sok/international-baccalaureate-internationellt/a108-c598. På IB-programmet så kan du välja många ämnen själv och därför kan du styra din utbildning mot teknikområdet själv. IB-programmet är det enda program som är helt på engelska. Teknikprogrammet är på svenska men det finns vissa skolor som erbjuder extra engelska som exempelvis denna skola: https://www.gymnasium.se/skola/international-it-college-of-sweden-stockholm/ som kallar sig tvåspråkig. 

Lycka till! /Petra,SYV

12 sep 2022
Hur blir jag läkare efter Teknikprogrammet?
Hej, jag har en fråga om min gymnasieutbildning. Jag går just nu i Teknikprogrammet (Informations- och medieteknik) men jag har tänkt på att jag kanske vill bli läkare. Är det möjligt att plugga i komvux de ämnen man inte har pluggat i gymnasiet? Eller finns det något annat jag kan göra för att vara behörig till läkarutbildningen.

Svar:

Hej,

Vad roligt att du vill bli läkare!  Behörigheten för Läkarprogrammet är grundläggande behörighet, fysik 2, kemi 2, biologi 2 och matte 4. Prata med din Studie-och yrkesvägledare i skolan om vad du kan göra för att komma närmare behörigheten under din gymnasietid. Det du inte hinner med kan du sedan läsa på Komvux, alternativt kan du gå ett naturvetenskapligt basår.

Lycka till! /Petra,SYV

30 aug 2022
Vad läser man på produktionsteknik?
vad läser man på produktionsteknik? är produktionsteknik svårare än teknikvetenskap

Svar:

Hej,

Inom inriktningen Produktionsteknik lär du dig om konstruktion och produktion. Längst ner på den här sidan ser du exakt vilka kurser som ingår i varje inriktning: https://www.gymnasium.se/sok/teknikprogrammet. När du vet vilka kurser som ingår är det kanske lättare för sig att avgöra vilken inrikting du tycker är svårast.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin