Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet (TE)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYVHar du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Teknikprogrammet (TE)


06 dec 2018
Ska man söka till Teknikprogrammets fjärde år?
Hej
Vad gäller för fjärde året på teknikprogrammet måste man söka detta år?

Svar:

Hej,

Ja, man ska söka till det. För att söka till det fjärde året och bli gymnasieingenjör ska du ha läst Teknikprogrammet eller en likvärdig utbildning och måste påbörja utbildningen senast det år du fyller 22 år. Du söker genom din kommun, och om inte utbildningen ges i kommunen där du bor skickar hemkommunen vidare din ansökan till den huvudman som anordnar utbildningen. 

Lycka till! /Petra,SYV

06 sep 2018
Vilken inriktning på Teknikprogrammet ska jag välja?
Hej!

Vilken inriktning i teknikprogramet ska jag ha i gymnasiet, om jag ska bli
HÖGSKOLEINGENJÖR I IT-SÄKERHET.

Svar:

Hej,

Teknikprogrammet med inriktning teknik ger dig kurser som krävs för behörighet till vissa ingenjörsutbildningar på högskola/universitet. Det finns olika inriktningar inom Ingenjörsyrket men de flesta har behörighetskravet Fysik 2, Kemi 1 och Matte 3c. Ibland kan det även behövas Matte 4. Så om du funderar på ingenjörs yrket kan det vara bra att se till att du får med dig dessa kurser. Det kan finnas möjlighet att lägga till exempelvis matte 4 även fast du går en annan inriktning än teknik. Fråga gärna skolan du vill gå om vilka kurser de kan erbjuda som individuella val.

Lycka till! /Petra,SYV

26 jul 2018
Kan jag klara teknikprogrammet?
Hej!
Jag har valt El programett och det var min första val, nu vill jag ångra mig och vill helst börja teknik programet. Men jag har E på matte. Men jag är bra på NO ämnen.
Så tror du att jag kommer och lyckas. Om jag kämpar hårt på matte.

Svar:

Hej,

Det är svårt att veta hur det går innan man testat. Du måste tänka igenom om du är beredd att testa eller inte även fast du kan få det jobbigt med matten. Om du vill byta så ska du ta kontakt med den skolan du vill byta till. Läs mer om byten här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/byta-gymnasium-gymnasieprogram-5302.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin