Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet (TE)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Teknikprogrammet (TE)


14 okt 2020
IT i gymnasiet
vilka ämnen har man om man går i it på gymnasimet och är det mycket matte??

Svar:

Hej,

IT är inte en av de nationella gymnasieprogrammen men Teknikprogrammet är en gymnasieutbildning som vänder sig till dig som är intresserad av datorer, teknikutveckling och teknikens roll i samhället. Du kan läsa om vad som ingår i programmet längst ner på den här sidan: https://www.gymnasium.se/sok/teknikprogrammet.

Lycka till! /Petra,SYV

10 okt 2020
Vad är skillnaden mellan gymnasieinrikntingarna?
Hej
Jag skulle vilja bli ingenjör/konstruktör. Vad är den största skillnaden mellan inriktningarna design och produktutveckling, teknikvetenskap? Jag jämför just nu Lindholmens tekniska gymnasium och Polhems gymnasiet i Göteborg.

Svar:

Hej,

Skillnaden är några få kurser och du kan se exakt vilka genom att kolla längst ner på den här sidan: https://www.gymnasium.se/sok/teknikprogrammet. Du kan även ta kontakt med skolorna och fråga om hur deras programplan ser ut.

Vänligen/ Petra,SYV

23 sep 2020
Kan man bli civilingenjör efter Teknikprogrammet?
Kan man bli civilingenjör om man har gått det tekniska gymnasie programmet?

Svar:

Hej,

Det finns olika inriktningar inom Ingenjörsyrket men de flesta har behörighetskravet Fysik 2, Kemi 1 och Matte 3c. Ibland kan det även behövas Matte 4. Den behörigheten får du från både Teknikprogrammet inriktning Teknikvetenskap och Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap.

Det går att välja andra inriktingar på Teknikprogrammet men då måste man lägga till kurser och då måste man kolla med skolan att det är möjligt. 

Lycka till! /Petra,SYV


Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin