Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet (TE)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYVHar du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Teknikprogrammet (TE)


04 mar 2020
Vilken inriktning ska jag välja på Teknikprogrammet?
Hej!
Jag går 1:a ring i gymnasiet och maniska välja inrikting och jag är väldigt förvirrad förresten jag går tekninkprogramet.
Vad ska jag välja för att till vidare utbilda mig till arkitekt design och produkt utveckling eller teknikvetenskap??

Svar:

Hej,

Du kan alltid prata med din skola om du är förvirrad kring valet av inriktning. Men om du vill bli arkitekt finns det olika utbildningar att välja mellan. Du kan efter gymnasiet välja att läsa ett renodlat arkitektprogram, ett civilingenjörsprogram med inriktning mot arkitektur eller ett byggnadsingenjörsprogram med inriktning mot arkitektur. Beroende på utbildning kan kraven variera så kom ihåg att du måste kolla med respektive högskola/universitet som du vill gå på! 

Inriktingen Teknikvetenskap ger generellt behörighet till de flesta arkitektutbildningar medan de andra inriktningarna kan sakna några kurser. Men det beror på vilken arkitektutbildning du vill gå så kolla gärna vad som gäller för de högskolor/universitet som du är intresserad av.

Lycka till! /Petra,SYV

12 dec 2019
Vilket betyg behöver man ha i matte för att komma in på Teknikprogrammet?
Jag undrar hur högt betyg du behöver ha i matte för att komma in på det Tekniska programmet?

Svar:

Hej,

Du behöver bara ha godkänt i matte för att vara behörig att söka. Sedan så bli du antagen på vilken meritpoäng du har, alltså snittet av alla dina betyg. Så betyget i ett enskilt ämne är mindre viktigt. Det är summan av alla dina betyg som är det viktiga. Sedan så är det mycket matte på Teknikprogrammet och därför kan det vara en idé att man försöker ha minst c i matte för att vara säker på att man kommer klara av matten på Teknikprogrammet.

Lycka till!/ Petra,SYV

11 dec 2019
Särskild profil på Teknikprogrammet
Hej!
Jag undrar om det finns något gymnasium som man kan kombinera teknik och padel? Ex. padel profil eller något liknande

Svar:

Hej,

Jag kan tyvärr inte hitta en sådan utbildning.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin