Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur hittar jag mitt gymnasieprogram?

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Hur hittar jag mitt gymnasieprogram?


09 jun 2021
Vilken gymnasieinriktning passar om jag vill bli kriminolog?
hej, jag vill bli kriminologi men tror inte att jag kommer orka samhällsprogrammet, finns det någon annan linje som man kan gå.

Svar:

Hej,

Det viktiga är att du har grundläggande behörighet, Matte 2a/2b/2c och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Vilket du får från alla högskoleförberedande program utom Estetiska och Humanistiska. Men även där om du lägger till Matte 2.

Lycka till! /Petra,SYV

04 jun 2021
Vilket gymnasieprogram ska jag välja?
Hej!
Jag går i åttonde klass och är intresserad av naturvetenskap, sedan affärer, ekonomi, handel och investeringar. Jag vet inte hur jag ska studera för dem, så jag vill ha hjälp.
Jag hoppas att du kan hjälpa mig :)
Speciellt tack
Vänliha Hälsningar
//

Svar:

Hej,

Du kan till exempel titta på Naturvetenskapsprogrammet och på Ekonomiprogrammet. Någon av dessa borde vara intressanta med tanke på vad du är intresserad av.

Lycka till! /Petra,SYV

31 maj 2021
Vilket gymnasieprogram passar om jag vill bli advokat?
Tjena jag vill bli advokat och vet inte riktigt vilket gymnasium jag bör söka till? Hur kan jag höja min betyg? Räcker 220 merit för advokat gymnasiumen?

Svar:

Hej,

För att bli jurist och advokat går man Juristprogrammet på högskola/universitet. När man är färdig med juristutbildning kan man fortsätta till advokat. För att kunna gå Juristprogrammet efter gymnasiet behövs det grundläggande behörighet,Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 och Historia 1b/1a1+1a2. 

Det kan du få från alla högskoleförberedande program så du kan välja vad du vill. Om du vill läsa lite juridik på gymnasiet så finns det en juridikinriktning på Ekonomiprogrammet. Du kan kolla vad som krävs för att komma in på gymnasieprogrammet/gymnasieprogrammen du är intresserad av här:https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagningspoang-7542.

Hur just du ska höja dina betyg är bäst om du tar upp med dina lärare i skolan. 

Vänligen/ Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin