Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hur hittar jag mitt gymnasieprogram?

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!


OBS! Chatten håller sommarstängt under juli månad!


Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna i ämnet: Hur hittar jag mitt gymnasieprogram?


08 jul 2020
Vilket gymnasieprogram passar om man gillar IT?
Hej. jag och min familj kom till Sverige för 3 år sedan. Min son är 15 år och talar engelska och svenska. fortsätter nu till 9: e klass i Stockholm. intresserad av matematik och dator. Vilken gymnasium ska han gå till inom IT-området? Och hur beräknas poäng när man går in i gymnasiet? tack

Svar:

Hej,

Teknikprogrammet är ett program som brukar intressera de som är intresserade av IT, matte och teknik. Så ett tips är att läsa lite om det. Det kan ni göra längst ner på den här sidan: https://www.gymnasium.se/sok/teknikprogrammet

Här ser ni hur man räknar ut sitt meritvärde när man ska söka till gymnasiet: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/rakna-ut-meritvarde-7341.

Lycka till! /Petra,SYV

01 jul 2020
Vilket gymnasieprogram ska jag välja?
Hej!

Jag har ett dilemma. Jag har velat sedan länge bli journalist, men på senaste tiden har jag blivit mer intresserad av naturvetenskap och forskning inom medicin. Jag vet inte vilket gymnasieprogram jag ska välja beroende på vad jag vill jobba som, eftersom mina intressen är så spridda. Först ville jag gå humanistiska programmet, sedan ville jag gå Vård-och omsorgsprogrammet, sedan ändrade jag mig igen och ville gå naturvetenskapsprogrammet. Nu vet jag inte vad jag ska välja.

Svar:

Hej,

Jag förstår att det kan vara svårt att välja! Om du är intresserad av medicin och journalistik finns det inget som hindrar dig från att studera vidare på dessa områden efter Naturvetenskapsprogrammet. Så det är inte ett dåligt val. Men läs på mer och fundera lite till innan du bestämmer dig. Du kan läsa om alla gymnasieprogram här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/gymnasieprogram-3125

Lycka till! /Petra,SYV

30 jun 2020
Vilket gymnasieprogram ska jag välja?
Jag vill bli läkare vilken linje ska jag gå på och hur mycke kostar det?

Svar:

Hej,

Vad roligt att du vill bli läkare! Behörigheten för Läkarprogrammet är grundläggande behörighet, fysik 2, kemi 2, biologi 2 och matte 4. Denna behörighet får man direkt av Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap. Högskole och gymnasieutbildning i Sverige är kostnadsfritt. 

Lycka till! /Petra, SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin