Gymnasium.se - Utlandsstudier under gymnasiet

Utlandsstudier på gymnasietVåga studera utomlands!

Gymnasiestudier utomlands kan ge dig en underbar upplevelse som kan utveckla inte bara dina språkfärdigheter, utan även dig som person! I ett helt främmande land kommer du få chansen att träffa nya vänner från andra delar av världen, lära dig om andra kulturer och se platser du kanske annars inte skulle upptäcka!

Det är mycket att tänka på innan man åker, och det är bra att vara ute i så god tid som möjligt, att kontakta skolan du går i och skolan du ska byta till så långt i förväg du kan. För att göra det enklare för dig har vi på Gymnasium.se samlat information som kan vara bra att ta del av innan du åker. Här kan du läsa om olika sätt att lägga hela eller delar av sina gymnasiestudier utomlands eller om studiehjälp och behörighet i samband med gymnasiestudier utomlands.

Språkresor på gymnasiet

Information om språkresor

Vad innebär det egentligen att åka på språkresa? Här hittar du svaret på den och många andra frågor som rör språkresor.

Läs mer

High-school och utbytesår på gymnasiet

Information om utbytesår och high school-år

Här hittar du information om olika ettårsprogram ute i Europa och om High School-år.

Läs mer

Svensk gymnasieutbildning utomlands

Information om svensk gymnasieutbildning utomlands

Ska du läsa på ett svenskt gymnasium utomlands? Här hittar du nyttig information och mycket annat du behöver veta kring svensk gymnasieutbildning utomlands.

Läs mer

Betyg, behörighet och studiemedel

Information om betyg, behörighet och studiemedel

Behöver du hjälp med behörighet eller har du frågor om studiehjälp? På dessa sidor kommer du få värdefull information om vad som gäller och vart du kan vända dig för att söka mer information gällande sådana frågor.

Läs mer

Senast uppdaterad: 19 feb 2016