Frågor och svar om din språkresa

Vanliga frågor och svar om språkstudier

När startar språkresorna?

En del språkresor startar varje vecka andra har fasta terminsdatum. Allt beror på vilken skola du väljer. Gör en sökning bland alla språkresearrangörer för att hitta bra en dag för att påbörja din språkresa.

När är sista anmälningsdag till en språkresa?

Det finns inga sista datum till språkresor. Oftast tar språkresearrangörerna emot ansökningar tills kurserna blir fulla. Det rekommenderas dock att du anmäler dig 3-5 månader innan start då studenthem, boende hos värdfamiljer samt lägenheter oftast blir fullbokade snabbt.

Är anmälan till en språkresa bindande?

Ja det är den, oavsett om du betalt in anmälningsavgifter eller ej. Preliminärbokning är oftast inte ett alternativ. Prata med den språkresearrangör som du är intresserad av att resa med så svarar de på frågor gällande anmälan.

Är det bara svenskar som åker på en språkresa?

Nej det är det inte. Klasserna under din språkresa är oftast fulla av andra studenter från andra länder.

Måste jag kunna språket innan jag åker på språkresa?

Nej, det finns kurser för alla nivåer, även för nybörjare. En del kan tycka att det är lite jobbigt i början eftersom läraren bara talar det inhemska språket men man lär sig snabbt hänga med och om du vill vara förberedd kan du alltid låna en språkbok innan du åker.

Kan jag få studiemedel för en språkresa?

Ibland, på CSN:s (csn.se) hemsida kan du läsa mer om vilka regler som gäller för språkresor utomlands.

Senast uppdaterad: 23 mar 2017

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2017-03-22

Ett gymnasieår utomlands i Spanien

Talar du spanska och vill förbättra dina språkkunskaper ytterligare? Då finns möjligheten att studera ett gymnasieår i Spanien! Under ditt utbytesår i Spanien kommer du kunna förbättra din spanska, få en ökad förståelse för den spanska kulturen och framförallt lära känna en massa nya vänner i landet. Under din tid i Spanien bor du hos en spansk värdfamilj.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-04-21

Svensk utlandsskola

Den första svenska utlandsskolan startades av svenska kyrkan i Paris redan år 1878 och därefter startades en svensk skola i Berlin. Allteftersom man insåg hur viktig skolan var för att hålla det svenska språket och den svenska kulturen vid liv startades allt fler svenska skolor runt om i världen. Svenska utlandsskolor startas oftast av en lokal svensk skolförening, ett svenskt företag eller en mis ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-11

Ta ett sabbatsår på gymnasiet

Skulle du vilja ta ett sabbatsår på gymnasiet? I den här artikeln ger vi exempel på vad du kan göra, hur du ska tänka inför ditt sabbatsår och hur det påverkar din gymnasieutbildning!

Läs mer
Öppet hus-kalender
februari 2023
mån
tis
ons
tor
fre
lör
sön
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Tips för gymnasievalet