Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök

Senaste frågorna i ämnet: Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

Kan jag gå gymnasiet på distans?
Hej. Jag går på vård och omsorgsprogrammet och undrar om man kan läsa några kurser på distans. Och om det går kan man fortfarande ta studenten
Svar:

Hej,

Det går tyvärr inte att läsa programmet på distans. Prata med din skola om du har några svårigheter kring att komma till skolan så kanske de kan hjälpa dig.

Lycka till! /Petra, SYV

Hur ser praktiken ut på Vård- och omsorgsprogrammet?
Hej, jag ska börja vård och omsorgsprogrammet i år. Jag undrar kommer jag behöva göra praktik inom äldreomsorgen eller jobba som undersköterska efter gymnasiet? Kommer jag liksom jobba mycket inom äldreomsorgen under mina 3 år eller är det mer allmänt och om att ta hand om patienter?
Svar:

Hej,

På Vård- och omsorgsprogrammet kommer du att vara ute på en eller flera arbetsplatser i minst 15 veckor och gärna då inom din specialisering. Profileringar mot olika yrkesutgångar kan på Vård- och omsorgsprogrammet ske genom val av olika programfördjupningskurser.

Exempel på arbetsplatser som kanske intresserar dig som väljer Vård- och omsorgsprogrammet: sjukhus, vårdcentral eller inom hemsjukvård, på ett särskilt boende eller gruppbostad, inom daglig verksamhet eller hemtjänst som undersköterska, elevassistent eller som personlig assistent.

Lycka till! /Petra,SYV

Kan jag bli sjuksköterska efter Vård-och omsorg?
Hej
Jag har väldigt svårt att förstå vad som behövs för att komma in i sjuksköterskaprogramet, jag har läst vård och omsorg i gymnasiet och fick godkänt på alla ämnen, men har matte 2a kvar som jag läser nu på komvux. Min fråga är behöver jag läsa naturkunskap 2 om har redan alla andra kurser från gymnasiet som är etik, medicin, vård och omsorg 1-2-3 mm.?? Snälla hjälp jag fattar inte riktigt det. Det står så mycket information på all hemsidor.
Svar:

Hej,

För att läsa på universitet och högskola krävs det att du har grundläggande behörighet. Du har grundläggande behörighet om du har:

Godkänt i minst 2250 av 2500 gymnasiepoäng, ett godkänt gymnasiearbete samt godkänt i svenska 1,2 och 3/svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 6 och Matematik 1. Man kan lägga till den grundläggande högskolebehörigheten på alla yrkesprogram. 

För att gå Sjuksköterskeprogrammet krävs även  Matematik 2, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1a1 + 1a2. Naturkunskap 2 kan bytas ut mot andra kurser från Vård-och omsorgsprogrammet när man säker till Sjuksköterskeprogrammet. Du kan läsa mer om detta här.  

Lycka till! /Petra,SYV

Visar 1-3 av 39 frågor
1
2
3
4
...
13

Annonser