Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök

Senaste frågorna i ämnet: Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)

Kan man ha piercingar på Restaurang- och livsmedelsprogramme?
Hej!
Jag undrar om man får ha piercingar när man går restaurang och livsmedels programmet, med inriktning bageri och konditori. Och om man inte får ha det, får man ha retainers (genomskinliga plastsmycken) för att de inte ska växa igen?
Svar:

Hej,

Jag känner inte till några regler kring det. Kontakta skolan du vill gå och fråga om de har någon regel kring det samt om det brukar finnas sådana regler på praktikplatserna. 

Lycka till! /Petra,SYV

Intagningspoäng för att bli konditor
jag vill helst bli Konditor, men hur många poäng ska man ha för att komma in ?
Svar:

Hej!

För att bli konditor kan man gå Livsmedelsprogrammet (LP). Om du tittar i sökresultatet för Livsmedelsprogrammet (LP) kan du se lägsta intagningspoängen som står i grått mellan utbildningsnämnet och skolans namn. Om du går in på respektive program kan du i faktarutan högst upp på sidan även hitta medel/och medianvärdet.

För de skolor som du inte hittar intagningspoängen på rekommenderar jag att du kontaktar skolan och frågar.

Tänk på att intagningspoängen är från föregående år och endast är en fingervisning om hur populärt programmet är. Här kan du läsa mer om intagningspoäng.

Lycka till!

Med vänlig hälsning
Linda på Gymnasium.se

Visar 1-2 av 2 frågor

Annonser