Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet (ES)

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!

Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret.


Just nu har vi längre svarstid än vanligt. Tack för ditt tålamod!


SökSenaste frågorna i ämnet: Estetiska programmet (ES)


29 apr 2023
Var kan jag studera musikal?
Hej, jag har en dröm om att jobba och medverka i musikal under gymnasiet. Var ska jag gå för att jag kan få möjligheten att medverka i musikal? Eller går det äns?

Svar:

Hej,

Du kan titta på dessa skolor och se om du hittar en skola som kan passa dig: https://www.gymnasium.se/sok/utbildningar?q=musikal. Sedan kan du ta kontakt med de skolor som intresserar dig och fråga dem hur deras upplägg ser ut och vilka möjligheter du har att få göra något sådant där.

Lycka till! /Petra,SYV

07 feb 2022
Kan man göra antagningsprov till gymnaiset på distans?
Hej
Min dotter har sökt estetprogrammet och skall göra ett färdighetsprov. Vi bor utomlands så vi undrar om det är möjligt att göra det via zoom. Eller kiknande.

Med vänlig hälsning,

Svar:

Hej,

Vad roligt att hon har hittat ett program hon vill gå! Vissa skolor har antagningsprov för det estetiska programmet och det är mycket möjligt att de har en distanslösning för detta. Ni måste kontakta skolan de gäller så kan de informera er om det. 

Lycka till med antagningsprovet! /Petra,SYV

06 feb 2022
Kan jag läsa franska på estetiska programmet?
Hej! Jag tänkte gå det estetiska programmet på gymnasiet, men vill också gärna fortsätta läsa franska. Går det? Tack.

Svar:

Hej,

Det estetiska programmet har ingen obligatorisk kurs i moderna språk men det är mycket möjligt att du ändå kan välja till franska. Kolla med skolan du är intresserad av om det går bra.

Vänligen/ Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin