Visa gymnasium.se som: Mobil

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna


22 jan 2021
Hur blir man butikskommunikatör?
Hej!

Jag är intresserad av att bli butikskommunikatör i framtiden. Borde jag välja Handel och service programmet eller Estetiska inriktning bild och formgivning? Vilket program får man bäst förberedelser för detta yrke?

Svar:

Hej,

Vad roligt att du vill bli butikskommunikatör! Det finns flera olika utbildningar som skulle kunna vara aktuella och vilket program som ger bäst behörigheter beror på vilken väg du vill ta. Det skulle vara bra om du lästa på lite om yrket och sedan kollade upp lite olika utbildningsalternativ. Du skulle kunna fråga någon som antingen jobbar med yrket eller en arbetsgivare som anställer butikskommunikatörer. Då blir det lättare att kolla upp olika utbildningar och behörigheter och sedan välja ett gymnasieprogram som ger dig det.

Vänligen/ Petra,SYV

22 jan 2021
Hur blir jag polis?
Hej!
Jag skulle vilja veta vilka ämnen jag behöver för att söka till Polis! Gick ur Gymnasiet 2000. Har läst matte, engelska, naturkunskap, samhällskunskap och Religion fast bara A i alla! Svenska A+ B.
Måste jag även läst B- kurserna i dessa ämnen?
Vet att jag måste läsa Historia 1b!
Mvh

Svar:

Hej,

Vad roligt att du vill bli polis! För att vara behörig till Polisutbildningen behövs det grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b (eller 1a1+1a2) och Historia 1b (eller1a1+1a2).

Lycka till! /Petra,SYV

22 jan 2021
Kan man tenta av gymnasiekurser?
Hej,

Jag går just nu I nian och börjar gymnasiet om drygt ett halv år då jag hittills har tänkt att jag ska gå naturvetenskapsprogrammet. För flera år sen gick jag på en skola (utomlands) där vi pratade och undervisades på engelska så det är ett språk jag har pratat så länge jag kan minnas. Jag har då haft det väldigt enkelt med engelska i de svenska skolorna under alla år och undrar, kan man tenta av engelskan på gymnasiet? Och isåfall riskerar man att förlora studiebidraget? Måste man då ersätta timmarna man hade läst engelska med en annan kurs?

Med vänlig hälsning.

Svar:

Hej,

Ja, det kan finnas möjlighet att göra prövningar i engelskan istället för att gå kurserna. Men det kan påverka CSN om man inte läser på heltid så du kanske måste välja något annat. Diskutera saken med din skola så får du hjälp.

Lycka till! /Petra,SYV


Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin