Visa gymnasium.se som: Mobil

Fråga SYV om gymnasiet!

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV

Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 18-20! Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna


22 apr 2019
Var finns ridgymnasium?
Hej! Min dotter vill gå på ridgymnasium där man kan gå utökad kurs för att bli behörig till juristutbildning på universitetet. Hon har hittat det hon vill på Bollerup men de har som jag förstår det inte riksintag för den.

Var hittar hon den utbildning hon önskar? Hin är inte intresserad av idrottsgymnasium.

Svar:

Hej,

Här är de ridgymnasium jag kan hitta: https://www.gymnasium.se/sok/utbildningar?q=%20ridgymnasium. För att få veta om de kan erbjuda de kurser som din dotter vill läsa måste ni ta kontakt med dem. Men Bollerup är en friskola och det betyder att de har riksintag därför bör det inte vara något hinder om din dotter vill söka dit. Ta gärna kontakt med skolan om ni är osäkra kring antagningsprocessen.

Lycka till! /Petra,SYV

21 apr 2019
Kan jag hoppa av modersmål?
Om man har modersmål och får ett betyg där i åttan och sedan lämnar det till nian. Räknas fortfarande betyget i modersmål som jag fick i åttan med till gymnasiet eller måste man gå alla terminer fram till sista terminen i nian?

Svar:

Hej,

Det kan påverka men det beror på vad du vill göra med modersmål i gymnasiet. Vill du fortsätta läsa då? Till vilken nivå vill du komma med modersmålet? Innan man hoppar av något i grundskolan ska man prata med sina lärare och rektorn. Så ta kontakt med dem och diskutera saken så du vet hur möjligheterna ser ut att läsa något annat och vad konsekvenserna blir om du byter språkval.

Lycka till! /Petra,SYV

20 apr 2019
Vad är antagningspoängen till Handelshögskolan?
Hej!
Jag undrar vilket betygssnitt som behövs för att komma in på handelshögskolan?

Svar:

Hej,

Läs om behörighetskraven här. Du kan kontakta skolan för mer information om du undrar något. Antagningsstatistik kan du hitta på UHR.se exempelvis.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin