Visa gymnasium.se som: Mobil

Fråga SYV om gymnasiet!

Ställ dina frågor om gymnasiet till vår SYV


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår SYV Petra svarar på frågor om gymnasiet. Du kan också chatta live på gymnasium.se på måndagar och onsdagar klockan 10-13!Fråga vår SYV om gymnasieutbildning

Observera att alla inkomna frågor publiceras på gymnasium.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!SökSenaste frågorna


05 mar 2021
Kan jag ha två yrken samtidigt?
Jag har så många drömmar men på senaste så har jag både tänkt på att bli en advokat och jobba mitt drömyrke (modedesign) samtidigt. Jag vet inte om det går och om det går kan jag studera till advokat senare ta någon kurs i design ( jag är väldigt duktig i design) och jobba både som advokat och modedesign.

Svar:

Hej,

Det kan vara svårt att göra båda på samma gång, men inte omöjligt. Det är bara testa och se om du kan hitta jobb som gör att du kan få det att gå ihop.

Lycka till! /Petra,SYV

05 mar 2021
Kan jag bli designer efter Naturprogrammet?
Hej! Jag vill bli mode design. För att ej ångra mig i framtiden kommer jag välja natur men kan man studera till modedesign om man väljer natur som linje i gymnasiet?

Svar:

Hej,

Ja, det är inga problem att göra det.

Lycka till! /Petra,SYV

05 mar 2021
Måste jag läsa svenska 3?
måste man läsa svenska 2, svenska 3 och engelska 6 för att bli advokat, och om man måste läsa dessa ämnen kan man göra det även om man inte har valt högskoleförberedande inriktning?

Svar:

Hej,

Ja, man måste ha dessa kurser för att ha behörighet till högskolan. Man kan alltid lägga till grundläggande högskolebehörighet på ett yrkesprogram.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin