Visa gymnasium.se som: Mobil

Yrken inom bygg och anläggning

För att jobba inom bygg och anläggning är det ett bra val att läsa Bygg- och anläggningsprogrammet  eller VVS- och fastighetsprogrammet på gymnasiet. Inom området bygg och anläggning behöver man vara beredd på att flytta dit arbetsplatserna finns, vilket kan betyda att du jobbar i Sverige såväl som utomlands. Det är också vanligt att veckopendla. Du kan till exempel jobba med att bygga eller anlägga hus, fabriker, vägar, järnvägar eller broar.

Det finns flera olika yrken och inriktningar du kan jobba med inom bygg och anläggning.


Läs mer om möjligheterna med att gå ett yrkesprogram

Pia Berg är målarmästaren som idag jobbar som coach, föreläsare och ledarskapsutvecklare inom byggbranschen. På gymnasiet gick hon bygg- och anläggningsprogrammet. Några av Pias hjärtefrågor är att krossa myten om yrkesprogrammen och att få fler att vilja söka sig till ett yrkesprogram genom att visa att möjligheterna till både jobb och vidare studier efter studenten är oändliga.

Läs artikeln


BYN - Byggnadsindustrins Yrkesnämnd arbetar för att bygg- och anläggningsbranschen ska ha utbildad och kompetent personal som är redo för framtidens utmaningar. 

BYN


    Yrkesguidens startsida

Senast uppdaterad: 13 mar 2020

Bästa vägen till drömjobbet

Som färdigutbildad kommer du snabbt ut i arbete, för här behövs fler kvalificerade medarbetare. Välkommen till din spännande framtid!