Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Så blir du sprinklermontör

Arbeta som sprinklermontör efter gymnasiet

Sprinklermontör – Hitta utbildning här

Är intresserad av att veta mer om yrket som sprinklermontör? Läs mer för att få reda på hur du behöver plugga i gymnasiet, vad en sprinklermontör gör i sitt arbete, hur arbetsmarknaden ser ut och vad det är för lön.

Hur blir man sprinklermontör på gymnasiet?

För att bli sprinklermontör är det ett bra val att läsa VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS på gymnasiet eller gå en eftergymnasial utbildning. På  Efter avslutat program på gymnasiet går du som lärling på ett företag innan du kan certifiera dig.

Vad gör en sprinklermontör?

Många byggnader skyddas mot brand genom sprinklersystem. En sprinklermontör monterar du rör och system inom olika typer av verksamheter t.ex industrier, affärslokaler, sjukhus i bostäder. Installationen utförs både i nyproduktion och i befintliga verksamheter under drift.

Som sprinklermontör utförs också service och underhållsarbeten på sprinkleranläggningar. En sprinklermontör ska vara beredd att resa då arbetsplatserna finns runt om i hela Sverige och många gånger långt från sprinklerföretagets kontor.

Framtidsutsikter för sprinklermontör

Det finns goda möjligheter att få jobb som sprinklermontör de närmsta åren

Källa: VVS-branschens Yrkesnämnd

Lönestatistik för VVS-montörer

34 900 kr/månad 

Statistiken hämtas från SCB:s lönesök, siffror från 2017


Bra val av gymnasieprogram:


VVS-Branschens Yrkesnämnd är en samarbetsorganisation mellan arbetsgivarna och arbetstagarna. Vi arbetar med utbildning och certifiering inom VVS-branschen. Kolla in vår Instagram eller hemsida!


    Yrkesguidens startsida


Annonser