Skolan

Hos Wendela Hebbegymnasiet får du möjlighet att skaffa behörighet till vidare studier samtidigt som du utvecklar ditt specialintresse.

Här finner du fräscha och välutrustade lokaler med glas och rymd - en skola för framtiden med närhet, värme, ömsesidig respekt, kompetens och kreativitet.

Wendela Hebbegymnasiet är en förhållandevis liten skola med cirka 400 elever.

Utveckling och möjligheter

Att se och utveckla varje elevs möjligheter och hjälpa dig så att du själv hittar nya vägar och lösningar - det är skolans utgångspunkt och sätt att arbeta på! Skolan vet att initiativkraft och idéer är tillgångar som alltmer värdesätts i arbetslivet. Inom karaktärsämnena samarbetar Wendela Hebbegymnasiet med både etablerade och oetablerade verksamheter och institutioner som t.ex. högskolor, teatrar, tidningar, radio, TV, muséer och gallerier.

Skolan har ett nära samarbete med Kulturskolan i Södertälje som vi även delar lokaler med. Hos Wendela Hebbegymnasiet får du jobba mycket i projekt, göra spännande studiebesök. Här knyter du viktiga kontakter inför framtiden.

Idé och inflytande

Wendela Hebbegymnasiet är en skola med högt i tak och stort utrymme för idéer och tankar hos både elever och personal. God struktur, ordning och tydlighet, i kombination med ett öppet, lustfyllt, kreativt och stimulerande klimat, ger alla på skolan chans att vara med och påverka verksamhetens innehåll och form.

Skolan har också ett aktivt elevråd.

Engagerade och innovativa lärare

Lärarna i karaktärsämnena är pedagoger, men även praktiskt yrkesverksamma inom sina områden, som till exempel journalister, fotografer, musiker, bildkonstnärer, formgivare, designers, arkitekter, regissörer, dramatiker och manusförfattare. Skolan anlitar även gästföreläsare inom karaktärsämnena och aktuella samhällsdebattörer och föredragshållare för hela skolan. Varje klass har en mentor som särskilt månar om dig, träffar dig regelbundet, genomför utvecklingssamtal samt fungerar som ditt bollplank i stort och smått.

Individuellt val

Till ditt andra och tredje år gör du individuella val motsvarande 200 poäng ur ett utbud av kurser som ger särskild behörighet till högskola till exempel Matematik 2-3, Naturkunskap 2, Idrott och Hälsa 2 eller Moderna språk, eller ytterligare bredd på det estetiska området, till exempel Fotografisk bild 1-2, Film- och TV-produktion, Animation 1, Formgivning 1, Musikproduktion 1-2, Dansteknik 3-4, m fl.

Välkommen till Wendela Hebbegymnasiet!

Är du intresserad och vill veta mer om Wendela Hebbegymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Wendela Hebbegymnasiet

Wendela Hebbegymnasiet på Facebook

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Wendela Hebbegymnasiet.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

www.sodertalje.se

Snittbetyg: 4,8

Ida Wallentin
Här trivs vi som kanske inte skulle trivas någon annan stans. En otroligt fin gemenskap där alla är engagerade för att göra det bästa för skolan.
Lola
Jag tycker Wendela Hebbe är så bra. Hela skolan är familjär med bra genuina lärare. Det finns många olika människor, du kommer hitta någon som passar dig. Vill bara va här hela tiden
r
Bästa Skolan