Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

International Baccalaureate

Täljegymnasiet
Programinformation
Södertälje
Antal elever: cirka 70 (.)
International Baccalaureate
  • Antagningspoäng: 80,0
    (medelvärde: 195,0) * statistik från 2021

Om utbildningen

International Baccalaureate på Täljegymnasiet i Södertälje

Internationell utbildning med IB-programmet

Vad sägs om att läsa hela din gymnasieutbildning på engelska? Om du tycker det låter spännande är IB-programmet (International Baccalaureate) ett bra val. IB-programmet är en internationell utbildning som finns i mer än 130 olika länder på över 3000 skolor. Eftersom att studierna är på engelska öppnar de många dörrar för fortsatta studier utomlands.

På IB-programmet på Täljegymnasiet har du stor valfrihet i dina studier, dessutom sker undervisningen i mindre grupper vilket gör det enkelt att fokusera. Du som elev sätter själv vilka ämnen du vill läsa, så man kan faktiskt säga att du sätter ihop ditt eget program.

Läs 6 ämnen på djupet

Totalt läser du enbart sex ämnen på IB-programmet, men med mer fokus och djup inom varje ämne. Vilka ämnen du väljer styrs utifrån dina intressen och framtidsplaner. Du följer en särskild modell när du väljer dina ämnen, där du väljer två språk, ett samhällsvetenskapligt ämne, ett naturvetenskapligt ämne, en matematikkurs och ytterligare ett samhällsvetenskapligt eller naturvetenskapligt ämne.

Full högskolebehörighet

Genom att plugga IB-programmet får du full högskolebehörighet. Beroende på hur du väljer att lägga upp dina ämnen kan du läsa vidare inom natur- samhälls- eller ekonomiområden på universitetet.

Är du intresserad och vill veta mer om International Baccalaureate, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

International Baccalaureate leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen som ger dig behörighet att studera vidare både i Sverige men även i andra, främst engelsktalande, länder.

Ansökan

Ansök till International Baccalaureate

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om International Baccalaureate så kommer skolan att kontakta dig.

Täljegymnasiet

Täljegymnasiet förbereder dig för universitet och högskola

Är du en studiemotiverad elev som vill läsa en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter i framtiden? Är du inriktad på att läsa vidare på högskola eller universitet? Då är Täljegymnasiet i Södertälje ett bra val för dig. Här erbjuds...


Läs mer om Täljegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Täljegymnasiet

Erik Dahlbergs väg 1-3
152 40 Södertälje

 Visa telefonnummer
www.sodertalje.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

killah
IB på Täljegymnasiet är nog det bästa val jag kunde gjort. Älskar att gå ihop med nationella programmen då det gör IB ännu mer specifikt. Otrolig sammanhållning mellan IB klasserna :) Lärarna är vana IB lärare & kan verkligen sin sak & mottot är alltid "våga fråga" under lektionerna. Byggnaden är vacker, lokalerna moderna. Förbättringar sker s...
Visa hela
M
Det är roliga lektioner, men en krävande utbildning
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om International Baccalaureate från Täljegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Täljegymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev/gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information