Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

International Baccalaureate

International Baccalaureate

Täljegymnasiet, i Södertälje
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 155,0
(medelvärde: 213,3)
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 155,0
(medelvärde: 213,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

International Baccalaureate på Täljegymnasiet i Södertälje

Internationell utbildning med IB-programmet

Vad sägs om att läsa hela din gymnasieutbildning på engelska? Om du tycker det låter spännande är IB-programmet (International Baccalaureate) ett bra val. IB-programmet är en internationell utbildning som finns i mer än 130 olika länder på över 3000 skolor. Eftersom att studierna är på engelska öppnar de många dörrar för fortsatta studier utomlands.

De nationella kurserna hämtas från naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet och teknikprogrammet vilket gör att utbudet kan se olika ut på olika IB-program i Sverige. Kurserna läggs upp på antal timmar och du måste genomföra de timmar som är planerade för din utbildning.

För dig som vill ta mycket eget ansvar

På IB-programmet på Täljegymnasiet har du stor valfrihet i dina studier, dessutom sker undervisningen i mindre grupper vilket gör det enkelt att fokusera. Du som elev sätter själv vilka ämnen du vill läsa, så man kan faktiskt säga att du sätter ihop ditt eget program. Om du är nyfiken på IB-programmet rekommenderas du att göra ett studiebesök på en skola som har programmet. Väljer du att söka så kommer du att få göra ett färdighetsprov inför antagningen. Du kommer att behöva ta stort ansvar för din studieplanering och i slutet av programmet kommer du att få göra ett examensprov. Examensprovet kommer att rättas av personal i annat land vilket gör att din lärare blir en coach som stödjer dig genom hela utbildningen. En del skolor erbjuder dig att göra ett utbytesår på en annan IB-skola, men du behöver själv ta reda på om det är möjligt på den skola du är intresserad av.

Förberedd för högre studier i Sverige eller utlandet

När du har gått IB-programmet får du ett studieresultat som beräknas på ett annat sätt än de nationella gymnasieprogrammen. Det är ett studieförberedande program och efter examen kan du söka till yrkeshögskola, högskola eller universitet i Sverige, men du har också stora möjligheter att studera utomlands. Vissa universitet ger ibland förtur till olika utbildningar.

Genom att planera dina studier i god tid kan du satsa på de kurser du behöver för att ta dig vidare. Ta gärna hjälp av din studie- och yrkesvägledare för att få stöd i din studieplanering och få koll på vilket meritvärde och vilka kurser som krävs för att komma in på yrkeshögskola, högskola och universitet.

.

Är du intresserad och vill veta mer om International Baccalaureate, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

International Baccalaureate leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen som ger dig behörighet att studera vidare både i Sverige men även i andra, främst engelsktalande, länder.

Ansökan

Ansök till International Baccalaureate

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om International Baccalaureate så kommer skolan att kontakta dig.
Täljegymnasiet
Erik Dahlbergs väg 1-3
152 40 Södertälje

Täljegymnasiet förbereder dig för universitet och högskola

Är du en studiemotiverad elev som vill läsa en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter i framtiden? Är du inriktad på att läsa vidare på högskola eller universitet? Då är Täljegymnasiet i Södertälje ett bra val för dig. Här erbjuds...

Läs mer om Täljegymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
student 2023
03 feb 2023
Great programme, ok school

Going to make it as short + helpful as possible: + Teachers have a lot of experience with IB and with Täljegymnasiet. Know their stuff and are helpful. + All IB students are f...

Visa hela
4/5
killah
31 aug 2016
Tacksam

IB på Täljegymnasiet är nog det bästa val jag kunde gjort. Älskar att gå ihop med nationella programmen då det gör IB ännu mer specifikt. Otrolig sammanhållning mellan IB klasse...

Visa hela
5/5
M
29 apr 2016
Bästa lärarna och trevlig stämning!

Det är roliga lektioner, men en krävande utbildning

Sponsrad