Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Basket

Täljegymnasiet, i Södertälje
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Basketgymnasium på Täljegymnasiet i Södertälje

Basketgymnasium i Södertälje!

På Täljegymnasiet kan du som spelar basket ta del av en elitsatsning i basket. Satsningen sker i samarbete med Svenska Basketbollförbundet och Södertälje Basketbollklubb.

Södertälje Basketbollklubb (SBBK) är en av de ledande basketklubbarna i Sverige och erbjuder både bredd- och elitverksamhet. Som elev på basketgymnasiet erbjuds du möjligheten att träna och spela i klubbens utvecklings- eller representationslag. Du spelar med det lag som bäst motsvarar din kompetens som basketspelare.

Kombinera basket och gymnasiestudier

Syftet med basketutbildningen på Täljegymnasiet är att du som elev ska ha bästa möjliga förutsättningar att kombinera dina gymnasiestudier med en kvalificerad elitidrottsutbildning.

Målet med basketutbildningen på Täljegymnasiet är att ligga i framkant i basketutvecklingen, både nationellt och internationellt. Som elev på basketgymnasiet i Södertälje kommer du ha bästa tänkbara förutsättningar att utvecklas som basketspelare.

Studieupplägg på NIU Basket

På de nationella idrottsutbildningarna läser eleverna 500 poäng specialidrott fördelad på tre undervisningstillfällen i veckan med både teoretisk och praktisk undervisning.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Basket, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Basket

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Basket så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Täljegymnasiet
Erik Dahlbergs väg 1-3
152 40 Södertälje

Täljegymnasiet förbereder dig för universitet och högskola

Är du en studiemotiverad elev som vill läsa en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter i framtiden? Är du inriktad på att läsa vidare på högskola eller universitet? Då är Täljegymnasiet i Södertälje ett bra val för dig. Här erbjuds...

Läs mer om Täljegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad