RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Basket

Fryshusets Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Film

Utbildningsinfo

Idrottsutbildning

Satsa på en basketkarriär på gymnasiet!

Fryshuset är ett certifierat basketgymnasium. På Fryshuset Gymnasium tränar du på deras egen basketarena där professionella tränare hjälper dig att nå de mål du sätter upp. På Fryshuset utgår man alltid från din unika talang – det ger dig de bästa förutsättningarna att lyckas som spelare.

Kombinera studier och träning

NIU-basket kan du läsa på gymnasieskolans nationella program för samhälle, natur, ekonomi samt försäljning- och service. Målet är att du ska kunna kombinera elitträning med dina studier och att du ska kunna spela basket på nationell eller internationell nivå när du lämnar skolan.

Gemensam och individuell utveckling

NIU-basket innebär 5,5 timmar basket- och fysträning i veckan. Det blandas individuell talangutveckling med lagspel och styrketräning. Utöver detta har du teoripass där du lär dig om anatomi, fysiologi, kost- och näringslära, träningsplanering samt idrottsskador.

Ett steg ut i världen

Träningen bedrivs i skolans egna sporthallar, Arenan och Gymmet. Utbildningen sker i ett samarbete med Fryshuset Basket – Sveriges i största basketförening. Det innebär att skolan är en del av den nationella basketsporten med etablerade kontakter över hela världen.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Basket, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Basket

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

NIU-Basket läses i kombination med ett nationellt gymnasieprogram som leder antingen till en yrkesexamen eller högskoleförberedande examen.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Basket så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Fryshusets Gymnasium
Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

Något mer än en skola

Vår skola och hela Fryshuset har en gemensam vision: Att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Den visionen löper som en röd tråd genom hela vår verksamhet och märks i allt vi gör. Vi tror...

Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad