Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottsutbildning (NIU), Basket

Brinellgymnasiet
Programinformation
Jönköping, Nässjö
RIG / NIU

Om utbildningen

Basket

På Brinellgymnasiets idrottscentrum har du möjlighet att kombinera en seriös idrottssatsning med utbildning. Du får tillgång till bra anläggningar och högt kvalificerade tränare samtidigt som du kan fortsätta dina gymnasiestudier. Du behöver därför stöd i din satsning så att du inte äventyrar din framtid. 

Fokus på att du ska få en bra utbildning

Basketgymnasiet är ett samarbete mellan Brinellgymnasiet och Nässjö Basket. Utbildningen erbjuder dig en unik möjlighet att kombinera din gymnasieutbildning med ditt största intresse – basket!
Det är ett väl anpassat schema, ett väl fungerande elevboende, faciliteter utöver det vanliga och inte minst en spetskompetens i stödteamet runt eleverna. Här finns har bra och goda förutsättningar att träna, utveckla och förbereda våra elever för nästa nivå i sin idrottsutveckling.
Efter studier på basketgymnasiet står du mycket väl rustad för framtiden, både som baketspelare och inför vidare studier.

Specialidrott

Basketutbildningen omfattar 600 poäng specialidrott. Specialidrotten anordnas inom ramen för skoldagen med 4 träningspass per vecka. Du får också kunskap om kost, idrottspsykologi, idrottsskador, ledarskap, träningslära, mental träning, anatomi och fysiologi. Kända gästinstruktörer ger din utbildning ytterligare bredd. Målsättningen är att du ska utvecklas till en allsidig basketspelare samtidigt som du får en bred kvalificerad utbildning.

Träning med individen i fokus

I din träningsprocess på Brinellgymnasiet utgår de hela tiden från dina egna ambitioner, målsättningar, idrottsliga status och potential. Du är själva ”motorn” i processen och det bygger mycket på dialog och feedback på din individuella utveckling. I en fungerande träningsprocess handlar om att ta sig an utmaningar av olika slag. På Brinellgymnasiet försöker lärarna ge dig utmaningar i träning, matcher och med upplevelser på den internationella arenan. 

Elevboende

Många av eleverna på idrottsgymnasiet kommer från annan ort och är därför hänvisade till att bo på skolans elevhem. Där ges förutsättningar för att klara ett eget boende med hjälp av anställd personal sju dagar i veckan. Att uppleva social trygghet och en gynnsam studiesituation är en förutsättning för lyckade studieoch tävlingsresultat. Separat informationsfolder om elevboendet finns.

Ansökan och urval

Först ansöker du till basketgymnasiet på Brinellgymnasiet genom att fylla i och skicka in en ansökningsblankett som du hittar på skolans hemsida. Ansökan ska skickas in senast 1 december. Efter det ansöker till ett program på Brinellgymnasiet, där urval sker efter meritpoäng.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Basket, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

Gymnasieexamen beror på det gymnasieprogram eleven går.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Basket

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nässjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Brinellgatan 52 571 35 Nässjö
Telefon: 0380-51 88 42
Mejladress: ann.bjorkbom-tegheim@nassjo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Basket så kommer skolan att kontakta dig.

Brinellgymnasiet

Gymnasieskolan med oändliga möjligheter

Brinellgymnasiet i Nässjö erbjuder ett brett utbud av olika gymnasieprogram och det finns definitivt en utbildning på skolan som passar just dig! Här kan du välja en utbildning med fokus på teknik, idrott, språk, estetiska ämnen eller vad du än...


Läs mer om Brinellgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Brinellgymnasiet

Brinellgatan 52
571 35 Nässjö

 Visa telefonnummer
www.brinellgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (NIU), Basket från Brinellgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Brinellgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information