Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottsutbildning (NIU), Basket

Bromma Gymnasium
Programinformation
Stockholm
RIG / NIU
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-18
2022-01-25

Om utbildningen

Kombinera basket med din utbildning på Bromma gymnasium

NIU Basket på Bromma gymnasium - Elitsatsa under gymnasiet

Vill du gå en gymnasieutbildning av högsta kvalitet samtidigt som du gör en elitsatsning inom basket eller fotboll? Då är Bromma gymnasiums nationella idrottsutbildningar (NIU) det rätta valet för dig. Här får du ett schema som anpassas så att du kan träna tre gånger per vecka på skoltid.

Träningen på NIU Basket sker under ledning av erfarna tränare från Alvik basket. Utbildningen bedrivs med tillstånd från Skolverket och certifiering från Svenska Basketbollförbundet.

Elitsatsa på basket under din gymnasieutbildning

Bromma gymnasium har blivit certifierade som basketbollgymnasium av Svenska Basketbollförbundet. Det innebär att Bromma gymnasium har ett samarbete med en elitklubb och att Svenska Basketbollförbundet har godkänt skolans undervisning enligt de nationella kraven. Bromma gymnasium har ett samarbete med Alvik Basket.

Målsättningen med NIU är att du ska kunna kombinera elitinriktad basketträning med gymnasiestudier och att du efter att du har avslutat dina studier ska kunna spela basket på nationell eller internationell elitnivå.

På Bromma gymnasium får du undervisning i en bra studiemiljö av duktiga och engagerade lärare som har stor förståelse för din elitsatsning inom basket.

Du kommer att träna tre gånger i veckan, träningen leds av erfarna tränare från Alvik Basket.

Upplägget av specialidrotten följer ämnesplanen för ämnet specialidrott. Du får även lära dig mycket om anatomi och vikten av att äta och träna på rätt sätt för att på så sätt få riktigt bra förutsättningar för att orka med dina studier såväl som krävande och utvecklande träning.

Basketfördjupningen sker utifrån dessa områden:

  • Basketträning
  • Spelförståelse
  • Fysisk träning
  • Träningslära
  • Näringslära
  • Idrottsskador
  • Idrottspsykologi

Utveckla din teknik, undvik skador och bli en framgångsrik spelare

Som elev på NIU Basket får du utveckla din teknik både i lugn miljö och i matchtempo. Fördjupningen är viktig för att bli en framgångsrik basketspelare och du tränar din spelförståelse för att du ska få en detaljerad kunskap om rörelsemönster och samverkan i anfall och försvar, såväl som en förmåga att läsa spelet och utnyttja olika spelsituationer.

I utbildningen får du verktyg som hjälper dig att hantera både motgångar och framgångar. Du får kunskap om hur du tar hand om din kropp genom fysisk träning, du får hjälp att utveckla din snabbhet, styrka, rörlighet och kondition. Du får regelbunden träning och ni utvärderar med tester. Din fysik är viktig för att undvika skador och för att du ska kunna bli en framgångsrik basketspelare.

Träningen på utbildningen bedrivs i Bromma gymnasiums egna sporthallar, gym och Stora mossen idrottshallar.

Ansökan 

Det är respektive skola som ansvarar för ansökningarna i samråd med Stockholms Basketdistriktsförbund.  Du söker direkt till Bromma gymnasium för att komma in på NIU basket. På skolans webbplats finns ett ansökningsformulär för basketdelen. Där finns också detaljerad information om ansökningsförfarandet. Sista ansökningsdag för basketdelen är 2021-12-08.

Observera att Nationell idrottsutbildning INTE går att kombinera med Teknikprogrammet på Bromma gymnasium

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Basket, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

NIU, Nationellt Godkänd Idrottsutbildning kan du kombinera med alla nationella program på Bromma gymnasium förutom Teknikprogrammet. Alla dessa program är högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Basket

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Basket så kommer skolan att kontakta dig.

Bromma Gymnasium

Bromma gymnasium - Kunskap och gemenskap 

Bromma gymnasium är en modern gymnasieskola med utbildning av hög kvalitet.  Här möts du av legitimerade och engagerade lärare som trivs med sitt arbete och utvecklar undervisningen systematiskt tillsammans med sina kollegor och de ambitiösa eleverna. För att allt lärande...


Läs mer om Bromma Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bromma Gymnasium

Nyängsvägen 152-154
167 56 Bromma

 Visa telefonnummer
brommagymnasium.stockholm.se

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (NIU), Basket från Bromma Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information