Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

El- och energiprogrammet
Inga recensioner än

El- och energiprogrammet, Elteknik

Torekällgymnasiet, i Södertälje
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 205,0
(medelvärde: 220,4)
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 205,0
(medelvärde: 220,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Elteknik

På el- och energiprogrammet får du lära dig om hur el produceras och om hur elektriska apparater och maskiner fungerar. Du får lära dig att arbeta med installation av el i människors hem, inom industri och i offentliga byggnader. Programmet har ett fokus på förnybar energi och på säkerhetsfrågor.

Ett viktigt inslag i utbildningen är arbetsplatsförlagt lärande (APL) vilket innebär att du under minst 15 veckor får praktisera på en eller flera arbetsplatser.

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram. Det innebär att du direkt efter examen har möjlighet att gå till ett arbete till exempel som automationstekniker, industrielektriker, installationstekniker, elektronikproduktionstekniker med flera beroende på vilken yrkesinriktning du väljer.

Du kan också välja att läsa vidare på yrkeshögskola, högskola eller universitet beroende på vilka kurser du väljer och vilket meritvärde du får i ditt slutbetyg. Du kan alltid få hjälp att planera dina studier av din studie- och yrkesvägledare.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Madeleine pluggar el- och energi på Torekäll

Torekällgymnasiet

Madeleine pendlar från Strängnäs varje dag för att läsa på El- och energiprogrammet på Torekällgymnasiet i Södertälje. Läs mer om vad hon tycker om skolan och programmet här.

Fortsatta studier

Vi erbjuder alltid de kurser som behövs för allmän behörighet till högskolestudier.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.
Torekällgymnasiet
Västergatan 4
15145 Södertälje

Torekällgymnasiet – med yrkesstoltheten i fokus!

Hos oss får du en riktigt bra utbildning som leder direkt till yrkeslivet eller till vidare studier. Skolan skapar en helhet i utbildningen genom samarbeten mellan ämnena i projekt kopplade till yrket. Du kan även kombinera dina studier med din...

Läs mer om Torekällgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad