Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Täljegymnasiet
Programinformation
Södertälje
Antal elever: cirka 180 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 132,5
    (medelvärde: 236,3) * statistik från 2022

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Täljegymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet på Täljegymnasiet

Är du intresserad av samhällsfrågor, språk och vill plugga vidare efter gymnasiet? Då är Samhällsvetenskapsprogrammet ett passande program för dig. Här får du en bred högskoleförberedande gymnasieutbildning som förbereder dig för framförallt studier inom samhällsvetenskapliga ämnen.

Då samhällsvetenskapsprogrammet förenas många olika ämnen i programmet och ger dig en djupare kunskap om händelser och företeelser som formar vårt samhälle. Det kan visa sig i att du diskuterar aktuella samhällsfrågor, gör filosofiska resonemang eller läser om och analyserar olika trosuppfattningar och livsåskådningar.

Inriktning Beteendevetenskap

Med en inriktning mot Beteendevetenskap får du läsa ämnen där du lär dig mer om människan som varelse, varför vi beter som vi gör i olika situationer och vad som formar oss som människor. Om du i framtiden vill arbeta inom media, som psykolog, socionom, lärare, ledare eller forskare är det här programmet en bra utgångspunkt för dig.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Täljegymnasiet

Täljegymnasiet förbereder dig för universitet och högskola

Är du en studiemotiverad elev som vill läsa en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter i framtiden? Är du inriktad på att läsa vidare på högskola eller universitet? Då är Täljegymnasiet i Södertälje ett bra val för dig. Här erbjuds...


Läs mer om Täljegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Täljegymnasiet

Erik Dahlbergs väg 1-3
152 40 Södertälje

 Visa telefonnummer
www.sodertaljesgymnasier.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Täljegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Täljegymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev/gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information