Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Rudbeck, i Sollentuna
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Inriktning Beteendevetenskap på Rudbeck

Är du intresserad av människor, samhällsfrågor och internationella relationer? Vill du få kunskap om kommunikation och ledarskap? Brinner du för att skriva och uttrycka dig genom olika medier? I så fall kanske Samhällsvetenskapsprogrammet är något för dig!

När du läser Samhällsvetenskapsprogrammet får du en mycket bred utbildning som ger dig många valmöjligheter till vidare studier. Programmet ger dig kunskaper om samspelet mellan individ och samhälle. Du får lära dig om demokrati, kommunikation, etik och genus. Du får också kunskaper om hur olika faktorer påverkar möjligheter att bygga ett hållbart samhälle.

Diskussion och argumentation är en viktig del i undervisningen och du får lära dig att motivera dina val med välgrundade argument. Du får jobba mycket med att söka, bearbeta och kritiskt granska information.

När du är klar med gymnasieutbildningen och eventuella vidare studier kanske du jobbar som samhällsvetare, journalist, lärare, statsvetare, polis, socionom eller art director.

Det första året är gemensamt för alla på Samhällsvetenskapsprogrammet. Inför andra året väljer du inriktning, fördjupningskurser och individuellt val.

Inriktningar

På Samhällsvetenskapsprogrammet kan du välja att läsa följande inriktningar:

 • Beteendevetenskap
 • Medier, information och kommunikation
 • Samhällsvetenskap

Inriktning Beteendevetenskap

Väljer du inriktning Beteendevetenskap får du lära dig att förstå samspelet mellan människor och mänskligt beteende. Du får kunskaper om kommunikation, ledarskap och psykologi.

Inriktningskurser

De kurser som ingår i inriktningen är:

 • Ledarskap och organisation
 • Kommunikation
 • Psykologi 2a
 • Samhällskunskap 2
 • Sociologi

Fördjupningskurser

Programfördjupningen på inriktning Beteendevetenskap är 300 poäng. Här får du själv välja kurser, vi har inget förutbestämt fördjupningspaket som många andra gymnasieskolor har. Du kan till exempel välja att läsa mer inom moderna språk, samhällsvetenskap eller kanske medieämnen.

Du har även 200 poäng individuellt val att välja. Då får du fritt välja kurser inom vårt stora kursutbud.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

 • Klassrum
 • Sollentuna

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rudbeck
Malla Silfverstolpes väg 3
192 51 Sollentuna

Ett av Stockholms läns mest populärara gymnasium

Rudbeck är Sollentuna kommuns gymnasium. Skolan har 2300 elever och över 250 anställda. Skolan ger dig ett mycket stort utbud av kurser, stor valfrihet och möjlighet till många möten. Hos Rudbeck är just du viktig! Skolan har har inte traditionella...

Läs mer om Rudbeck och visa alla program.

Sponsrad

AST-enheten

AST-enheten

Rudbecks AST-enhet finns för dig som vill studera i en lugn miljö. Du får struktur med möjligheter till individuella anpassningar och en möjlighet att nå goda studieresultat. Vi erbjuder små klasser, hemklassrum med egen arbetsplats, lugn miljö i en avgränsad del av skolan, hög personaltäthet och personal med goda kunskaper om vad en diagnos inom Autismspektrat kan innebära.

Du kan läsa alla dina kurser inom AST-enheten men har också möjlighet att välja dina Individuella val ur resten av skolans kursutbud.

Vem kan söka till AST-enheten?

Du som söker till oss är behörig till ditt program samt har en färdigutredd diagnos inom Autismspektrat. I samband med ansökan blir du kallad till en intervju där vi avgör om du blir antagen.

Vilka program har jag möjlighet att studera på?

Inom AST-enheten har du möjlighet att studera på

 • Naturvetenskapsprogrammet
 • Samhällsvetenskapsprogrammet