Estetiska programmet

Estetiska programmet

Torekällgymnasiet, i Södertälje
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet

Estetiska programmet är valet för dig som tycker om att skapa och arbeta med konst i någon av alla dess former. Här får du lära dig att uttrycka dig genom ditt estetiska uttryckssätt som bild, musik, dans eller teater.

Du kommer att få utveckla dina kunskaper om estetiska uttrycksformer och lära dig om den kreativa skapandeprocessen, från idé till färdig produkt. Du får arbeta med att skapa, uppleva och tolka konst och kultur.

Du kommer att läsa samhällsvetenskap och humanistiska ämnen. Du får lära dig om människan i samtiden, historien och världen utifrån olika perspektiv. Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program.

Till estetiska programmet bild och formgivning söker du med ditt meritvärde från årskurs nio tillsammans med ett särskilt antagningsprov.

Genom att planera dina studier i god tid kan du satsa på de kurser du behöver för att ta dig vidare. Ta gärna hjälp av din studie- och yrkesvägledare för att få koll på vilket meritvärde och vilka kurser som krävs för att komma in på yrkeshögskola, högskola och universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Madeleine pluggar el- och energi på Torekäll

Torekällgymnasiet

Madeleine pendlar från Strängnäs varje dag för att läsa på El- och energiprogrammet på Torekällgymnasiet i Södertälje. Läs mer om vad hon tycker om skolan och programmet här.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Torekällgymnasiet
Västergatan 4
15145 Södertälje

Torekällgymnasiet – med yrkesstoltheten i fokus!

Hos oss får du en riktigt bra utbildning som leder direkt till yrkeslivet eller till vidare studier. Skolan skapar en helhet i utbildningen genom samarbeten mellan ämnena i projekt kopplade till yrket. Du kan även kombinera dina studier med din...

Läs mer om Torekällgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad