Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Vård- och omsorgsprogrammet

Torekällgymnasiet
Programinformation
Södertälje
Antal elever: cirka 30 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 90,0
    (medelvärde: 178,3) * statistik från 2021

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet

Vill du arbeta med människors hälsa? Är du intresserad av människors livskvalitet och välbefinnande?

På programmet får du de kunskaper som behövs för att arbeta inom hälso- och sjukvård och socialtjänst. Utbildningen utformas i ett nära samarbete med Södertälje sjukhus, Campus Telge och Mälardalens högskola.

På yrken inom vård- och omsorg grundas i områden som medicin, pedagogik, sociologi, psykologi och vårdvetenskap. Därmed utvecklar du en helhetssyn på människan och lär dig hur olika människors livsstilar påverkar deras hälsa. Du lär dessutom att bemöta och kommunicera med alla människor på ett yrkesmässigt sätt med respekt för deras integritet.

Inriktning hälso- och sjukvård

På Torekällgymnasiet kan du inrikta sig mot hälso- och sjukvård, med kurser i bland annat medicin och akutsjukvård, eller mot äldrevård. Utbildningen har ett tematiskt upplägg med samarbeten mellan ämnena. Du arbetar i projekt, gör fältstudier och studiebesök för att koppla teori till praktik. Alla elever kommer att erbjudas sommarjobb inom kommunens verksamheter.

Praktik

Under minst 15 veckor får du vara ute på praktik och utveckla dina yrkeskunskaper. Du kommer använda det du lärt dig i skolan samtidigt som du får verklig arbetslivserfarenhet. Dessutom kommer du få möjlighet att knyta kontakter inför arbetslivet.

Framtidsutsikter efter utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet på Torekällgymnasiet har högskoleprofil. Det innebär att du får högskolebehörighet och har också goda möjligheter att få jobb direkt efter yrkesexamen. Går du den här utbildningen kan vi i framtiden hitta dig i arbetslivet som bland annat sjuksköterska, arbetsterapeut, tandhygienist, dietist, brandman, ambulanssjukvårdare eller socionom.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Madeleine pluggar el- och energi på Torekäll

Madeleine pendlar från Strängnäs varje dag för att läsa på El- och energiprogrammet på Torekällgymnasiet i Södertälje. Läs mer om vad hon tycker om skolan och programmet här.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Torekällgymnasiet

Torekällgymnasiet – med yrkesstoltheten i fokus!

Hos oss får du en riktigt bra utbildning som leder direkt till yrkeslivet eller till vidare studier. Skolan skapar en helhet i utbildningen genom samarbeten mellan ämnena i projekt kopplade till yrket. Du kan även kombinera dina studier med din...


Läs mer om Torekällgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Torekällgymnasiet

Västergatan 4
15145 Södertälje

 Visa telefonnummer
www.sodertalje.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Torekällgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Torekällgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev/gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Madeleine pluggar el- och energi...

Madeleine pendlar från Strängnäs varje dag för att läsa på El- och energiprogrammet på Torekällgymnasiet i Södertälje. Läs mer om vad hon tycker om skolan och programmet här.

Läs mer