Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Torekällgymnasiet, i Södertälje
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet

Det här är programmet för dig som är nyfiken på vård- och omsorgsyrkena och som vill hjälpa andra människor att må bra. Efter att ha studerat här har du tillgång till en bred arbetsmarknad och kan arbeta inom hälso- och sjukhusvård och vård- och omsorgsyrken.

Du får lära dig om hälsa, ohälsa, funktionsvariationer, medicin, pedagogik och psykologi, vård- och omsorgsarbete, administration och sociala arbetsuppgifter. Sekretess är en viktig del av arbetet.

Du får också lära dig att bemöta människor på ett professionellt sätt samt utföra arbetsuppgifter som krävs i yrket.

På vård- och omsorgsprogrammet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att du ska hålla ett helt yrkesliv. Du ska tycka om att ta eget ansvar och arbeta självständigt, samtidigt som det är viktigt att fungera i ett team och kunna lyssna in andra.

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram och efter examen har du möjlighet att gå direkt ut i arbete som undersköterska/underskötare eller personlig assistent. Du kan välja att läsa vidare på yrkeshögskola, högskola eller universitet om du väljer kurser som ger behörighet och om du får ett bra meritvärde i ditt slutbetyg. Du kan alltid få hjälp att planera dina studier av din studie- och yrkesvägledare.

Omsorgskontoret startar traineeprogram för blivande undersköterskor

Till hösten startar omsorgskontoret i samarbete med vård- och omsorgsprogrammet på Torekällgymnasiet ett traineeprogram för blivande undersköterskor. Genom att erbjuda eleverna en lockande karriärväg hoppas kommunen inte bara möta dagens behov av personal till vård och omsorg utan också säkra en stabil och välfungerande vård- och omsorgssektor för framtiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Madeleine pluggar el- och energi på Torekäll

Torekällgymnasiet

Madeleine pendlar från Strängnäs varje dag för att läsa på El- och energiprogrammet på Torekällgymnasiet i Södertälje. Läs mer om vad hon tycker om skolan och programmet här.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Torekällgymnasiet
Västergatan 4
15145 Södertälje

Torekällgymnasiet – med yrkesstoltheten i fokus!

Hos oss får du en riktigt bra utbildning som leder direkt till yrkeslivet eller till vidare studier. Skolan skapar en helhet i utbildningen genom samarbeten mellan ämnena i projekt kopplade till yrket. Du kan även kombinera dina studier med din...

Läs mer om Torekällgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad