Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Kunskapsgymnasiet Globen
Programinformation
Ort: Stockholm
Antal elever: 18 (år 1)
Utbildningstyp: Vård- och omsorgsprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 224
Lägsta: 182,5

Utbildningsinfo

Vård- och omsorgsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Globen

Vård och omsorg på Kunskapsgymnasiet Globen

På Kunskapsgymnasiet Globen kan du välja det yrkesförberedande Vård- och omsorgsprogrammet. Utbildningen ges i samarbete med vårdföretaget Aleris och tillsammans kan man erbjuda en unik och branschnära utbildning av ett helt nytt slag. Genom Kunskaps­gymnasiets arbetssätt, som sätter varje elev i fokus, och Aleris expertis inom vårdbranschen får du som elev en bred och modern utbildning i nära samverkan med vård­sektorn.

Människans värde och välbefinnande i fokus

På Vård- och omsorgsprogrammet utgår man från en människosyn som betonar alla människors lika värde, livskvalitet och välbefinnande. Är du intresserad av människors hälsa och livskvalitet är det här programmet för dig! Du får vara med och påverka framtidens vård- och äldreomsorg och läser ämnen som hälsa, ledarskap, medicin, pedagogik, arbetsmiljö- och säkerhet. Även ämnen som engelska, svenska och matematik ingår i programmet.

Genom att du läser olika ämnesområden får du en helhetssyn på människan och en förståelse för vår livsstils betydelse för hälsan.

Praktik och möjlighet till sommarjobb

Vård- och omsorgsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Globen innehåller flera praktikperioder där du får prova på olika aspekter av vårdyrket. Inför utbildningens tredje år väljer du fördjupningsområden kopplade till din egen praktik och genomför ditt gymnasie­arbete i nära samarbete med branschen. Vårdeleverna får göra en studieresa utomlands och får dessutom möjlighet till sommarjobb. Utbildningen är ett yrkesprogram som ger både yrkesexamen och högskole­behörighet. Efter studenten har du goda möjligheter till jobb.

I samarbete med Aleris

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vård- och omsorgsföretag med stor erfarenhet av specialistvård, primärvård och diagnostik. Företaget kommer att bidra till utbildningen på flera olika sätt – bland annat genom återkommande gästföreläsningar och spännande studiebesök som förenar teoretiska studier med praktiskt arbete.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Som elev på Kunskapsgymnasiet får du lära dig att sätta upp dina egna mål och vad som behövs för att nå dit. Du får vara med och forma din utbildning och på så sätt känner du dig mer delaktig, vilket gör att du verkligen vill lära dig och utvecklas!

Kolla in videon om du vill veta mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som Kunskapsgymnasiet Globen söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Programmet ger en yrkesexamen. På Kunskapgymnasiet blir du högskolebehörig.

Reportage

Matilda på Kunskapsgymnasiet Globen

"Kunskapsgymnasiets arbetssätt passar mig"

Läs mer Kunskapsgymnasiet Globen

Matilda läser Naturvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Globen. Skolan har ett unikt arbetssätt som hon gillar och hon trivs bra i sin klass. I det här reportaget får du veta mer om hur det är att vara elev på skolan.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapsgymnasiet Globen

Kunskapsgymnasiet Globen

Välkommen till Kunskapsgymnasiet Globen

På Kunskapsgymnasiet Globen i Stockholm får du en personligt utformad utbildning, skräddarsydd för att ta tillvara på dina styrkor och utmana dina svagheter. Genom skolans arbetssätt kommer du att utvecklas mer än du själv trodde var möjligt och du blir...


Läs mer om Kunskapsgymnasiet Globen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgymnasiet Globen

Arenavägen 23
121 27 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Vård- och omsorgsprogrammet, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"Kunskapsgymnasiets arbetssätt p...

Matilda läser Naturvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Globen. Skolan har ett unikt arbetssätt som hon gillar och hon trivs bra i sin klass. I det här reportaget får du veta mer om hur det är att vara elev på skolan.

Läs mer