Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 190,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 190,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Kunskapsgymnasiet Globen Vård- och omsorgsprogrammet

Vård och omsorgsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Globen

Varje dag gör vårdbiträden och annan vårdpersonal stora insatser för god omsorg och ökad livskvalitet för äldre och sjuka. Är du intresserad av hälsa och framtidens vård- och äldreomsorg, är det här ett program för dig. Vi erbjuder en unik utbildning i nära samverkan med vårdsektorn.

Studierna utgår ifrån en människosyn som betonar allas lika värde och välbefinnande. På programmet studerar du hälsa, medicin, pedagogik, arbetsmiljö- och patientsäkerhet samt engelska, svenska och matematik. Kunskap från olika ämnesområden ger dig förståelse för vår livsstils betydelse för hälsan.

Under dina tre studieår genomför du flera praktikperioder. Utbildningen på vård- och omsorgsprogrammet ger dig högskolebehörighet och en yrkesexamen samt goda möjligheter till jobb direkt efter studenten.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

”Vårt vård- och omsorgsprogram är högskoleförberedande”

Kunskapsgymnasiet Globen

På vård- och omsorgsprogrammet blir du utbildad undersköterska. Kunskapsgymnasiet Globen är en av de skolor som dessutom har satsat på att ge sina vårdelever högskolebehörighet.
- Det var viktigt för mig när jag valde den här skolan. Jag vill definitivt läsa vidare efter studenten, säger vård- och omsorgseleven Bethial.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kunskapsgymnasiet Globen
Arenavägen 23
121 27 STOCKHOLM

Kunskapsgymnasiet Globen - Mer än kunskap

På Kunskapsgymnasiet Globen får du en utbildning som gör dig redo för livet – inte bara för nästa examination. I en inkluderande miljö utvecklas du och växer som person. Våra lärare brinner för att undervisa och är mycket engagerade i...

Läs mer om Kunskapsgymnasiet Globen och visa alla program.

Sponsrad