Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 87,5
(medelvärde: 189,6)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 87,5
(medelvärde: 189,6)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet, Hälsa och omsorg

Hälsa och omsorg är en av våra profiler (utbildningar) inom Vård- och omsorgsprogrammet. Utbildningen passar dig som inte riktigt vet ännu inom vilket vårdområde du vill arbeta i framtiden eller för dig som vill arbeta brett inom omvårdnad och sjukvård.

Efter utbildningen är du undersköterska och kan börja jobba direkt inom vården! Från och med höstterminen 2023 ger yrkesprogram även grundläggande högskolebehörighet. Inom utbildningen kan du även välja till kurser för särskild behörighet till exempelvis sjuksköterskeprogrammet.

Vi är skolan som bryr sig om både dig som elev och världen som du så småningom ska ut i. Därför har varje år hos oss ett tydligt fokus: personligt (år 1), lokalt (år 2) och globalt engagemang (år 3). Det börjar med din personliga utveckling och slutar med hur du kan vara med och driva framgång inom ditt område även för andra på vår jord.

Om programmet

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter utbildningen ska du ha kunskaper som gör det möjligt att arbeta inom olika hälso- och sjukvårdsyrken. Du läser kurser för att få insyn och kunskaper i till exempel omvårdnad, medicin, hälsa och hälsopedagogik. Hos Drottning Blankas Gymnasieskola finns två olika profiler inom vård- och omsorgsprogrammet, vilka ska ge dig fördjupad kunskap inom ditt intresseområde.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Järfälla
  • Svenska

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

För Mojtaba var det att hjälpa andra som var hans fokus

Didaktus Jakobsberg

Mojtaba läser sista året på Vård- och omsorgsprogrammet på Didaktus Jakobsberg.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Drottning Blankas Gymnasieskola Jakobsberg

Drottning Blanka Jakobsberg

Hösten 2022 blev tidigare Didaktus Jakobsberg en del av Drottning Blankas Gymnasieskolors nätverk om totalt 27 skolor. Gymnasiet i Jakobsberg blev ett välkommet tillskott till en stark skolgrupp som de senaste åren ökat i popularitet bland Stockholms ungdomar. Vi har...

Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Jakobsberg och visa alla program.

Sponsrad