Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

S:t Botvids gymnasium, i Stockholm (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 185,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 185,0)
Få mer information om programmet 👍

Utbildningsinfo

 Vård- och omsorgsprogrammet

En utbildning som ger arbete - Vård- och omsorgsprogrammet

Vård och omsorg är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta med människor. Under utbildningen lär du dig teoretiska kunskaper och att praktiskt utföra de uppgifter som ingår i vård och omsorgsyrket. Behovet av personal inom vård och omsorg är stort och efter utbildningen är du redo att direkt gå vidare till arbetslivet.

En utbildning som ger arbete

Du som gått vård och omsorg kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskola. Du har även möjlighet att lägga till kurser för att få grundläggande behörighet för högre studier och läsa vidare på högskola.

Under utbilldningen lär du dig allt från hur kroppen fungerar till hälsans betydelse och vikten av sunda levnadsvanor. Människans beteende och den psykiska hälsan är också centrala områden inom programmet. VO är det självklara valet för dig som bryr dig om människor i behov av vård och omsorg, ett viktigt och betydelsefullt arbete.

Arbetsplatsförlagt lärande

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) i minst 15 veckor. APL ger dig möjligheten att använda och utveckla dina kunskaper i praktiken. Du lär dig om branschen, möter kollegor och börjar utveckla din yrkeskompetens. Arbetsuppgifterna varierar beroende på var du gör din praktik.

Efter utbildningen kan du direkt börja arbeta inom psykiatrin, på sjukhus, vårdcentral, vård-och omsorgsboende, inom hemtjänst och sociala omsorgsinsatser och olika boendeformer samt daglig verksamhet. Möjliga arbeten är t ex undersköterska, kriminalvårdare, skötare inom psykiatrisk vård, boendestödjare, elevassistent eller personlig assistent.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Botkyrka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

"Att välja gymnasium var ganska självklart"

S:t Botvids Gymnasium

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 8 recensioner
Skriv en recension
5/5
VO20
23 jan 2023

Det är en bra gymnasieskola med kunniga lärare och snälla elever.

5/5
Tota
23 jan 2023
S:t Botvids gymnasium

Det är bra skola för att det finns flera program. Det är fint i skolan.

5/5
Gökce
20 jan 2023
Tryggsam och Skrattbar skola.

I den här skolan behöver man inte tvivla om den är bra eller inte, ni kommer inte att ångra er. alla skolor har dåliga rykten så oroa er inte till att de kommer gå dåligt alltin...

Visa hela
S:t Botvids gymnasium
Tomtbergavägen 10
145 67 Norsborg

Trygg studiemiljö

Välkommen till en lugn och trygg studiemiljö. Här får alla elever en Chromebook för sitt skolarbete i klassrummet och hemma. Det finns gott om studieplatser i det fräscha biblioteket och i matsalen serveras det ekologisk och jättegod lunch med soppa,...

Läs mer om S:t Botvids gymnasium och visa alla program.

Sponsrad