Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Vård- och omsorgsprogrammet

S:t Botvids gymnasium
Programinformation
Botkyrka, Stockholm
Antal elever: cirka 20 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 117,5
    (medelvärde: 173,8) * statistik från 2021
 Vård- och omsorgsprogrammet

Utbildningsinfo

En utbildning som ger arbete - Vård- och omsorgsprogrammet

Du som gått vård och omsorg kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskola. Du har även möjlighet att lägga till kurser för att få grundläggande behörighet för högre studier och läsa vidare på högskola.

Under utbilldningen lär du dig allt från hur kroppen fungerar till hälsans betydelse och vikten av sunda levnadsvanor. Människans beteende och den psykiska hälsan är också centrala områden inom programmet. VO är det självklara valet för dig som bryr dig om människor i behov av vård och omsorg, ett viktigt och betydelsefullt arbete.

Arbetsplatsförlagt lärande

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) i minst 15 veckor. APL ger dig möjligheten att använda och utveckla dina kunskaper i praktiken. Du lär dig om branschen, möter kollegor och börjar utveckla din yrkeskompetens. Arbetsuppgifterna varierar beroende på var du gör din praktik.

Efter utbildningen kan du direkt börja arbeta inom psykiatrin, på sjukhus, vårdcentral, vård-och omsorgsboende, inom hemtjänst och sociala omsorgsinsatser och olika boendeformer samt daglig verksamhet. Möjliga arbeten är t ex undersköterska, kriminalvårdare, skötare inom psykiatrisk vård, boendestödjare, elevassistent eller personlig assistent.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

"Att välja gymnasium var ganska självklart"

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Botvids gymnasium

Trygg studiemiljö

Välkommen till en lugn och trygg studiemiljö. Här får alla elever en Chromebook för sitt skolarbete i klassrummet och hemma. Det finns gott om studieplatser i det fräscha biblioteket och i matsalen serveras det ekologisk och jättegod lunch med soppa,...


Läs mer om S:t Botvids gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Botvids gymnasium

Tomtbergavägen 10
145 67 Norsborg

 Visa telefonnummer
www.stbotvidsgymnasium.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från S:t Botvids gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till S:t Botvids gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Att välja gymnasium var ganska ...

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.

Läs mer här!