Visa gymnasium.se som: Mobil
Programinformation
Malmö
Antal elever: 32 (år 1)
Vård- och omsorgsprogrammet
Startdatum: - Malmö

Film

Varför ska du söka till Drottning Blankas Gymnasieskola? Våra elever har svaret!

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet på DBGY i MalmöPlugga Räddningsmedicin och akutsjukvård på DBGY Malmö

På Drottning Blankas Gymnasieskola i Malmö kan du läsa det yrkesförberedande Vård- och omsorgsprogrammet. Som elev på DBGY Malmö läser du programmet med en programfördjupning inom räddningsmedicin och akutsjukvård.

Under utbildningens gång kommer du få kunskaper i hur du bemöter människor i olika åldrar och olika behandlings- och vårdsituationer. Du får också ta del av föreläsningar och kontinuerligt delta i realistiska övningar tillsammans med personal inom omvårdnad, räddningstjänst och akutsjukvård.

För vem?

Om du är intresserad av att arbeta som exempelvis undersköterska, sjuksköterska, brandman, polis, väktare, militär eller socionom i framtiden är Vård- och omsorgsprogrammet ett bra val. Under utbildningen får du breda omvårdnads- och omsorgskunskaper, vilket är av stor betydelse i just de yrkesgrupperna.

15 veckors praktik

På Vård- och omsorgsprogrammet på Drottnings Blankas Gymnasieskola i Malmö ingår 15 veckors praktik (APL) i programmet. Här får du god erfarenhet av att vara ute på en arbetsplats samt möjligheten att knyta kontakter inför framtiden.

Läs till högskolebehörighet

Genom det individuella valet kan du välja till kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet. På så vis kan du som önskar läsa vidare på högskola efter gymnasiet.

Framtidsutsikter

Framtidsutsikterna för dig är goda efter att du slutfört utbildningen. Inom ramen för programmet finns självklart möjlighet att nå grundläggande högskolebehörighet. Då väljer du Engelska 6 i dina individuella val.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport söker du till programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Reportage

Erik Montoya, alumn från DBGY

Erik Montoya gick på DBGY: "Alla kan lyckas!"

Läs mer Drottning Blankas Gymnasieskola

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.


Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport

Drottning Blankas Gymnasieskola Söderport

Drottning Blankas Gymnasieskola Söderport i Malmö

På två näraliggande adresser i centrala Malmö hittar du Drottning Blankas Gymnasieskola Söderport (DBGY). Här finner du ljusa, fräscha lokaler och klassrum, men även metodrum och elevsalong för skolans stylister. På DBGY Malmö ligger fokus på lärande, trygghet och höga...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport

Per Weijersgatan 4
211 34 Malmö

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: