Om utbildningen
Studera Vård- och omsorgsprogrammet på Arlandagymnasiet
För dig som vill arbeta med vård eller omsorg inom äldreomsorgen, på ett särskilt boende eller inom hemtjänsten, på sjukhus eller som stödassistent i omsorgen är Vård- och omsorgsprogrammet på Arlandagymnasiet ett bra alternativ. Du kommer att få en bred utbildning som ger dig möjlighet att arbeta i akutsjukvården, äldreomsorgen eller med personer med funktionsnedsättningar. Du kan bli anställd i Regionen, kommunen eller av privata företag tex inom personligassistans eller hemtjänst.
Utbildningens innehåll
Som elev på vård- och omsorgsprogrammet kommer du att få läsa följande kurser:
Omvårdnad
Socialomsorg
Anatomi och fysiologi
Hälso- och sjukvård
Funktionshinder och funktionsförmåga
Praktisera ute i arbetslivet under din APL
En viktig del i utbildningen är APL, arbetsplatsförlagt lärande. APL omfattar femton veckor av utbildningstiden inom programmet. Under din APL kommer du få prova på hur det är att jobba inom sjukvården och omsorgen och testa på olika arbetsuppgifter. Självklart kommer du få en handledare som vägleder dig i ditt arbete på arbetsplatsen. Att få pröva sina kunskaper på riktigt, på en arbetsplats, brukar vara väldigt uppskattad av våra elever. Dessutom kommer du få många spännande erfarenheter ifrån den bransch som du vill arbeta inom. Om du gör bra ifrån dig under din APL finns goda möjligheter till arbete direkt efter studenten.
Efter Vård- och omsorgsprogrammet
Vård- och omsorgsprogrammet på Arlandagymnasiet är ett yrkesförberedande program och du kommer därför att vara väl förberedd för att börja arbeta direkt efter studenten. Om du vill fördjupa dina kunskaper kan du studera vidare på yrkeshögskola till specialistundersköterska t.e.x. inom barnsjukvård eller demensvård. Om du vill få grundläggande behörighet till högskola kan du välja att läsa till några kurser i ditt individuella val.
Kommande starter
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Kontakta skolan
Har du höga ambitioner och vill studera eller arbeta efter gymnasiet? På Arlandagymnasiet i Sigtuna finns duktiga och engagerade lärare som uppmuntrar dig att åstadkomma bättre resultat än du trodde var möjligt! Arlandagymnasiet ligger beläget i Kunskapens hus, som ligger...