För Mojtaba var det att hjälpa andra som var hans fokus

Didaktus Jakobsberg

Mojtaba på Vård- och omsorgsprogrammet

Mojtaba läser sista året på Vård- och omsorgsprogrammet på Didaktus Jakobsberg. Som liten tänkte han bli lärare eftersom han var duktig på att hjälpa och lära andra. När han sen skulle söka till gymnasiet var det just att hjälpa andra som var hans fokus och då hittade han Vård och omsorg på Didaktus.

Varför valde du att läsa Vård- och omsorgsprogrammet?

Från början kollade jag vilka linjer som fanns där jag kunde hjälpa människor ex. pensionärer och jag hörde att Vård och omsorg var bra för efteråt kunde man få jobb på sjukhuset eller äldreomsorgen. Jag bestämde mig för att jag ville bli tandläkare eller tandsköterska och jag är jättenöjd med mitt val. Det finns så många möjligheter med Vård- och omsorgsprogrammet, både i och utanför skolan. Jag valde just Didaktus Jakobsberg för att min kompis läste Vård och omsorg här och var jättenöjd.

Hur trivs du på Didaktus Gymnasium Jakobsberg?

Skolan är jättebra! När jag började kändes det sådär för vi fick ganska mycket uppgifter, men mina lärare sa att jag var duktig och hjälpte mig att tro på mig själv. De hjälpte mig på lektionerna och med att hitta praktik, de tänker på oss och vill att det ska gå bra för oss. Lärarna försöker också hjälpa elever som vill jobba på helgerna och det finns pluskväll på skolan där man får extra hjälp med sina uppgifter på kvällarna. De tänker på sina elever och har alltid planerat hur man gör och hur de kan förbättra för oss. Lärarna lyssnar på oss och försöker hjälpa oss. Jag tycker det är jättetrevligt i skolan.

Vad har varit roligast hittills?

Att alla elever och lärare på skolan är som en familj och vi försöker hjälpa varandra så mycket vi kan. Här känner alla sig trygga och det är en lugn skola att plugga i. Min kompis som läser Naturvetenskap är också nöjd, många av mina kompisar som läser andra linjer är nöjda och trivs på skolan.

Hur är det att göra praktik (APL)?

Första året var jag på hemtjänsten, där fick jag en handledare som visade hur man hjälper andra. Jag fick testa på att praktiskt göra det vi läst i skolan. Det var jätteroligt och jag träffade massa nya människor. Andra året var jag på ett äldreboende. Det gick jättebra, jag gjorde samma sak som innan men på ett annat ställe. Jag lärde mig väldigt mycket.

Din sista praktik hade du inom psykiatrin på Danderyds sjukhus, berätta lite om vad du fick göra där.

När man läser Vård och omsorg ska man hjälpa människor med sjukdomar och jag valde psykiatri för jag vill hjälpa folk som har problem med sin familj, har sjukdomar eller har svårigheter med det sociala. Första veckan var jag på PIVA som är en psykiatrisk intensivvård som hanterar tex aggressiva ungdomar och personer med självmordstankar. Veckan efter var jag på en annan avdelning med barn som inte kan få den hjälp dom behöver hemma så då får de hjälp där istället. Det är många som vi skriver in men sen skrivs de ut efter bara några dagar. Vecka 3 och 4 fick jag arbeta som skötare tillsammans med min handledare, då fick jag göra allt som jag lärt mig de första två veckorna när jag gick bredvid. Jag fick prata med patienter och fråga  hur de mår och om det går bra för dom eller inte, jag fick väcka dom på morgonen, spelade kort med dom och tog med dom på promenader. Jag trivdes jättebra på Danderyds sjukhus och har lärt mig mycket! Läkaren och sköterskan frågade om jag kunde skriva kommentarer på vad som varit bra och dåligt så att även de kunde lära sig och förbättra. Min handledare var jätteduktig och berättade allt jag lärt mig för min lärare. Jag fick också erbjudande om sommarjobb. 

Vad ska du göra efter studenten? 

Jag vill plugga till tandläkare eller tandsköterska. Jag ska ta en liten paus efter studenten och jobba i 6 månader för jag måste tänka på ekonomin, men sen till våren ska jag plugga vidare och läsa på komvux.

Varför tycker du att man ska söka till Didaktus Gymnasium Jakobsberg?

För att Didaktus är jättebra! Alla lärare snälla, det finns alltid hjälp att få och lärarna ger mer tid till eleverna. Redan från början kände jag det var helt okej, man är ju i skolan hela dagen. Vi har många linjer och våra lärare är aktiva, hjälpsamma och det finns alltid tid till frågor. Alla jag känner är nöjda med skolan.
Läs mer om Vård- och omsorgsprogrammet

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Drottning Blankas Gymnasieskola Jakobsberg.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.