Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Vård- och omsorgsprogrammet

Ystad Gymnasium
Programinformation
Ystad
Antal elever: cirka 90 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 97,5
    (medelvärde: 195,4) * statistik från 2019/20

Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorsgprogrammet Österportgymnasiet YstadVård- och omsorgsprogrammet

Läs som skolförlagd utbildning eller som lärling

Vård- och omsorgsprogrammet förbereder dig för ett arbete inom hälso- och sjukvård, omsorgsverksamhet eller inom socialtjänsten. Utbildningen är yrkesinriktad, men du kan också välja kurser så att du får behörighet att söka till högre studier och utbilda dig till exempelvis sjuksköterska, hälsocoach, dietist, socialpedagog, polis och brandman.

Programmet ger dig möjlighet att specialisera dig inom akutsjukvård, psykiatri, äldreomsorg och personlig assistans. Du kan välja att läsa Vård- och omsorgsprogrammet som skolförlagd utbildning eller som lärling. Läser du som lärling är du ute på praktik under minst halva din utbildning.

Ett certifierat vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgsprogrammet är också en del av Vård- och omsorgscollege, vilket innebär att utbildningen har ett nära samarbete med potentiella arbetsgivare, vilket garanterar dig en attraktiv utbildning med hög kvalitet. Vård- och omsorgscollege ger dig möjlighet till många bra praktikplatser och du får även ett certifikat som är bra att ha när du sedan ska söka jobb.

Gör praktik under utbildningen

När du läser Vård- och omsorgsprogrammet får du göra praktik till exempel inom psykiatri, LSS-verksamhet, äldreomsorg eller på sjukhus. Det kan finnas möjligheter att samarbeta med arbetsgivare i olika praktiska projekt och göra utlandspraktik.

Vad händer efter utbildningen?

Det finns goda möjligheter till jobb efter utbildningen. När du har är färdig med Vård- och omsorgsprogrammet kan du direkt börja jobba som undersköterska eller personlig assistent. Du kan också välja att studera vidare till yrken som sjuksköterska, polis, brandman, socionom, psykolog, sjukgymnast eller dietist.

Läs som lärling och få värdefull yrkeserfarenhet

Gymnasial lärlingsutbildning är ett annat sätt att gå ett yrkesprogram. Som lärling får du en unik möjlighet att lära dig ett yrke, då du är ute på en eller flera arbetsplatser under minst hälften av utbildningen. Lärlingsutbildningen ger dig samma kunskaper och yrkesexamen som de elever som läser yrkesprogrammet i skolan. Utbildningen som lärling ger dig erfarenhet och kontakter, vilket leder till en bra start i yrkeskarriären. När du är klar med utbildningen kan du också studera vidare på till exempel yrkeshögskola eller högskola.

Det här kan du jobba med efter utbildningen

Lärlingsutbildningen förbereder dig för arbete inom vård och omsorg. Detta är verksamheter där du möter människor i behov av stöd. Möjliga arbetsplatser för dig är hemtjänst, äldreboenden, LSS-verksamheter och verksamheter där du jobbar med hemsjukvårdande uppgifter. Du har även möjlighet att studera vidare till exempelvis sjuksköterska, sjukgymnast, kurator, arbetsterapeut, brandman eller polis.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som Ystad Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande gymnasieprogram.

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Certifieringar

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Gymnasium

Österport-ystad-gymnasium

Ystad Gymnasium består utav Österport och Park och ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du också ett stort utbud av utbildningar, både högskole-...


Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Ystad Gymnasium

Ystad Gymnasium

Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

 Visa telefonnummer
ystadgymnasium.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Hanna
(4)
Jag är jätte nöjd med min utbildning som jag har fått på vård och omsorg.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Ystad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: