Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Täljegymnasiet
Programinformation
Södertälje
Antal elever: cirka 90 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 265,0
    (medelvärde: 300,9) * statistik från 2022

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet på TäljegymnasietNaturvetenskap på Täljegymnasiet i Södertälje

Är du intresserad av ämnen som kemi, fysik, biologi och matematik? Känner du dig studiemotiverad och vill du läsa vidare efter gymnasiet? Då är naturvetenskapsprogrammet på Täljegymnasiet ett bra val! Programmet gör dig behörig inom de flesta områden, men framförallt inom naturvetenskap, matematik och teknik. Under utbildningens gång kommer du få lära dig att experimentera, observera och analysera.

Du kommer att få stimulera din nyfikenhet och kreativitet och utveckla din förmåga till analytiskt tänkande. Här används modern teknik och utrustning och vi läser om livets villkor, fysikaliska fenomen och kemiska processer. Matematik i olika former är ett viktigt ämne på programmet, både inom ämnet matematik men även inom fysik och kemi. Du kommer att räkna matematik flera timmar per dag varav teknisk matematik är den nivå som är mest utmanande. Du kommer att hålla ett högt tempo och behöver ha en god förmåga att planera dina studier, både under skoldagen och efteråt. 

Bra möjligheter för framtida studier

Naturvetenskapsprogrammet ger en bred utbildning och förbereder dig för vidare studier på yrkeshögskola, högskola eller universitet. Du behöver redan från början satsa på dina studier för att få de betyg som behövs för att komma vidare till högre utbildning. Naturvetenskapsprogrammet ger ingen förtur till högskola/universitet utan det är ditt meritvärde som tar dig vidare. Genom att planera dina studier i god tid kan du satsa på de kurser du behöver. Ta gärna hjälp av din studie- och yrkesvägledare för att få koll på vilket meritvärde och vilka kurser som krävs för att komma in på yrkeshögskola, högskola och universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Täljegymnasiet

Täljegymnasiet förbereder dig för universitet och högskola

Är du en studiemotiverad elev som vill läsa en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter i framtiden? Är du inriktad på att läsa vidare på högskola eller universitet? Då är Täljegymnasiet i Södertälje ett bra val för dig. Här erbjuds...


Läs mer om Täljegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Täljegymnasiet

Erik Dahlbergs väg 1-3
152 40 Södertälje

 Visa telefonnummer
www.sodertaljesgymnasier.se

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

Anonym

Konstig och obehaglig skola, rekommenderas inte. Maten var extremt ofräsch, gick flera dagar hungrig. Vissa elever har ingen respekt och huvudpersonalen går blinda mot mobbningen som sker i bakgrunden.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Täljegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Täljegymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev/gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information