Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Ishockey

Täljegymnasiet, i Södertälje
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ishockeygymnasium i Södertälje – NIU Ishockey

På Täljegymnasiet i Södertälje kan du som spelar hockey kombinera ditt idrottande med dina gymnasiestudier. Elitsatsningen på Täljegymnasiet sker i samverkan med Svenska ishockeyförbundet och Södertälje Sportklubb.

Träna i AXA Sportcenter

Som elev på ishockeygymnasiet i Södertälje får du träna i AXA Sportcenters lokaler. Här sker all typ av träning, d.v.s. ishockeyträning, fysträning och ishockeyteori. Lokalerna består bland annat av två isytor, två gym och toppmoderna föreläsningslokaler. Vid behov kan Södertälje sportklubb hjälpa till med läkare, kiropraktor, massör, fystränare, idrottspsykolog och idrottsnutritionshjälp. Efter varje träningspass får eleverna även mellanmål.

Högutbildade tränare

Tränarna på Ishockeygymnasiet är högutbildade av Svenska ishockeyförbundet. Varje år sker också en elevutvärdering av Svenska ishockeyförbundet där skolans verksamhet synas ordentligt. Ishockeygymnasiet i Södertälje har under de senaste åren legat på ett värde mellan 3,2-3,4 där maxvärdet är 4, vilket är ett högt betyg.

Studieupplägg

På de nationella idrottsutbildningarna läser eleverna 500 poäng specialidrott fördelad på tre undervisningstillfällen i veckan med både teoretisk och praktisk undervisning.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Ishockey, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Ishockey

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Ishockey så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Täljegymnasiet
Erik Dahlbergs väg 1-3
152 40 Södertälje

Täljegymnasiet förbereder dig för universitet och högskola

Är du en studiemotiverad elev som vill läsa en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter i framtiden? Är du inriktad på att läsa vidare på högskola eller universitet? Då är Täljegymnasiet i Södertälje ett bra val för dig. Här erbjuds...

Läs mer om Täljegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad