RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Ishockey

Leksands gymnasium, i Leksand
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ishockey-match mellan elever från Leksands gymmnasium

Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) Ishockey

Leksands gymnasium erbjuder nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) i ishockey tillsammans med Leksands IF. Elitishockeygymnasiet är certifierat av Svenska ishockeyförbundet och godkänt av Skolverket.

Leksands gymnasium och Leksands IF ishockey samarbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för att killar och tjejer ska kunna utveckla sina färdigheter som hockeyspelare på elitnivå. Eleverna kan kombinera sin elitsatsning med studier på samtliga av skolans program.

Förutsättningar för studier och träning

För att studier, träning och kanske ett boende på annan ort ska bli så bra som möjligt krävs vilja, ambition och självdisciplin.

Du som elev ska känna dig trygg, trivas och uppleva en meningsfull studiesituation. På elitishockeygymnasiet strävar man efter att ge dig de rätta förutsättningarna för fortsatta studier, arbete eller en elitkarriär inom ishockey.

Ansökan och antagning

Målgruppen för elitishockeygymnasiet är sistaårs A-flickor/pojkar (U16), det vill säga elever som ska sluta grundskolan och börja studera på gymnasiet.

Ansökan till elitishockeygymnasiet i Leksand måste göras senast den 1 december till Svenska ishockeyförbundet. Leksands IF ishockey ansvarar för uttagningarna inom de idrottsliga meriterna. Besked om antagning ges successivt och alla sökande får besked senast i mitten av januari.

Ansökan till elitishockeygymnasiet görs på sajten swehockey.se medan ansökan till programval på Leksands gymnasium görs via gymnasieantagningen i din hemkommun.

Kontaktuppgifter och mer information

Du hittar kontaktuppgifter och mer information om elitishockeygymnasiet på Leksands IF hemsida och på sajten swehockey.se.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Ishockey, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Leksand

Gymnasieexamen

Idrottsutbildningen i sig ger ingen gymnasieexamen, men beroende på vilket program du kombinerar hockeyutbildningen med så får du antingen en yrkesförberedande eller högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Ishockey

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Ishockey så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Leksands gymnasium
Rättviksvägen 29
793 80 Leksand

Välkommen till Leksands Gymnasium

På Leksands gymnasium möter du många skickliga lärare som ger dig spännande utmaningar och ett engagerat stöd. Du studerar i en öppen och trivsam miljö och har stor möjlighet att påverka din utbildning och vardag i skolan. Leksands gymnasium passar...

Läs mer om Leksands gymnasium och visa alla program.

Sponsrad