Bygg- och anläggningsprogrammet

Yrkesintroduktionsprogrammet

Torekällgymnasiet, i Södertälje
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Yrkesintroduktionsprogrammet mot bygg- och anläggningsprogrammet

På Torekällgymnasiet har du som inte uppnått behörighet för ett nationellt gymnasieprogram möjlighet att läsa yrkesintroduktion mot bygg- och anläggningsprogrammet.

Här får du möjlighet att läsa färdigt grundskolan samtidigt som du arbetar praktisk och läser teoretiska kurser för husbyggnad eller måleri. Alla elever får en individuell studieplan anpassad efter sina förutsättningar och förkunskaper. 

När du går det här programmet har du två val: Du kan antingen välja att gå mot anställningsbarhet eller satsa på att bli behörig till nationellt gymnasieprogram. Väljer du anställningsbarhet söker du efter programmet jobb utifrån de kurser du fått med dig på yrkesintroduktionsprogrammet. Du får inte en yrkesexamen men du kan får arbete med enklare arbetsuppgifter eller söka en lärlingsplats ute på företagen.

Det andra alternativet är att du satsar på att bli behörig till ett nationellt gymnasieprogram. Du läser då dina grundskoleämnen kombinerat med yrkeskurser inom husbyggnad eller måleri. Du kan då söka till ett yrkesprogram efter introduktionsprogrammet, till annan vuxenutbildning eller folkhögskola.

Inför framtiden

Byggbranschen har behov av många olika yrken. De flesta branscher kräver att du har en gymnasieexamen för att du ska få en lärlingsanställning. Du kan starta eget företag.

Är du intresserad och vill veta mer om Yrkesintroduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Yrkesintroduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Madeleine pluggar el- och energi på Torekäll

Torekällgymnasiet

Madeleine pendlar från Strängnäs varje dag för att läsa på El- och energiprogrammet på Torekällgymnasiet i Södertälje. Läs mer om vad hon tycker om skolan och programmet här.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Yrkesintroduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Torekällgymnasiet
Västergatan 4
15145 Södertälje

Torekällgymnasiet – med yrkesstoltheten i fokus!

Hos oss får du en riktigt bra utbildning som leder direkt till yrkeslivet eller till vidare studier. Skolan skapar en helhet i utbildningen genom samarbeten mellan ämnena i projekt kopplade till yrket. Du kan även kombinera dina studier med din...

Läs mer om Torekällgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad