Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Täljegymnasiet
Programinformation
Södertälje
Antal elever: cirka 170 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 225,0
    (medelvärde: 257,9) * statistik från 2022

Om utbildningen

Plugga Ekonomi på Täljegymnasiet i Södertälje

Har du en dröm om att starta, driva eller utveckla företag? Tycker du om matematik, är du nyfiken på företagsekonomi? Då är du välkommen att söka till ekonomiprogrammet.

På ekonomiprogrammet får du möjlighet till fördjupade kunskaper inom ekonomi och företagande. Du kommer att studera ekonomiska förhållanden i samhället, internationell handel och företagens roll och ansvar i en globaliserad värld. Om du väljer ekonomiprogrammet gillar du också att plugga matematik i olika former. Du kommer att läsa språk vilket är viktig del inom näringsliv och offentlig verksamhet då flera samarbetspartners idag kommer från andra länder.

Ekonomiprogrammet håller ett högt studietempo vilket innebär att du behöver lägga mycket tid på dina studier.

Väljer du inriktningen ekonomi får du lära dig mer om redovisning, marknadsföring, kalkylering, ledarskap och organisation. Du lär dig att starta och driva ett företag.

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande och lägger grunden för vidare studier inom ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.  Genom att planera dina studier i god tid kan du satsa på de kurser du behöver för att ta dig vidare. Redan från årskurs 1 får du betyg som du har med i ditt examensbevis så du behöver från start satsa på dina betyg för att komma dit du vill.

Ta gärna hjälp av din studie- och yrkesvägledare för att få koll på vilket meritvärde och vilka kurser som krävs för att komma in på yrkeshögskola, högskola och universitet. Det är din behörighet och ditt meritvärde som tar dig vidare dit du vill.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Täljegymnasiet

Täljegymnasiet förbereder dig för universitet och högskola

Är du en studiemotiverad elev som vill läsa en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter i framtiden? Är du inriktad på att läsa vidare på högskola eller universitet? Då är Täljegymnasiet i Södertälje ett bra val för dig. Här erbjuds...


Läs mer om Täljegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Täljegymnasiet

Erik Dahlbergs väg 1-3
152 40 Södertälje

 Visa telefonnummer
www.sodertaljesgymnasier.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Täljegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Täljegymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev/gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information