VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Torekällgymnasiet, i Södertälje
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 160,0
(medelvärde: 188,4)
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 160,0
(medelvärde: 188,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

På VVS- och fastighetsprogrammet är du med och bygger framtidens hållbara samhälle. Här kommer du att arbeta med och utvecklar de tekniska systemen i byggnader som ansvarar för värme, ventilation, vatten, avlopp och med fastighetsskötsel. Du lär dig hur systemen fungerar, hur du bygger, monterar, hittar fel och lagar dem.

Här får du vara med från idé till färdig lösning, att planera, genomföra och avsluta är viktiga delar som du tränas i. Du lär dig hur man sköter om en färdig byggnad så att den fungerar som den ska. I det här yrket behöver du kunna arbeta tillsammans med andra då du är en del i en byggkedja, samtidigt som du också ska kunna arbeta självständigt. Stor vikt läggs också vid arbetsmiljöfrågor för att du ska undvika arbetsskador och hålla ett helt yrkesliv.

På VVS- och fastighetsprogrammet får du också lära dig hur man driver ett eget företag. En viktig del av utbildningen är arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du under minst 15 veckor får praktisera på en eller flera arbetsplatser.

VVS- och fastighetsprogrammet är ett yrkesprogram och du har möjlighet att gå direkt ut i arbete efter examen, till exempel som kyl- och värmepumpstekniker, VS-montör, fastighetstekniker, isoleringsmontör med flera. Du kan välja att läsa vidare på högskola eller universitet om du väljer kurser som ger behörighet och om du får ett bra meritvärde i ditt slutbetyg. Du kan alltid få hjälp att planera dina studier av din studie- och yrkesvägledare.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Madeleine pluggar el- och energi på Torekäll

Torekällgymnasiet

Madeleine pendlar från Strängnäs varje dag för att läsa på El- och energiprogrammet på Torekällgymnasiet i Södertälje. Läs mer om vad hon tycker om skolan och programmet här.

Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Fortsatta studier

Vi erbjuder alltid de kurser som behövs för allmän behörighet till högskolestudier.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Torekällgymnasiet
Västergatan 4
15145 Södertälje

Torekällgymnasiet – med yrkesstoltheten i fokus!

Hos oss får du en riktigt bra utbildning som leder direkt till yrkeslivet eller till vidare studier. Skolan skapar en helhet i utbildningen genom samarbeten mellan ämnena i projekt kopplade till yrket. Du kan även kombinera dina studier med din...

Läs mer om Torekällgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad