Barn- och fritidsprogrammet

Torekällgymnasiet
Programinformation
Södertälje
Antal elever: cirka 10 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 100,0
    (medelvärde: 185,0) * statistik från 2022

Om utbildningen

För dig som gillar att jobba med människor, stora som små

Barn- och fritidsprogrammet är programmet för dig som vill arbeta med barn, ungdomar eller vuxna inom det sociala yrkesområdet.

Du får kunskap om hur andra människor lär sig saker och du förbereds på att möta, assistera, förstå och stödja dem i deras utveckling och behov. Programmet lägger stor vikt vid demokrati, etik, pedagogik och värderingar och du får lära dig om samarbete och kommunikation

En viktig del i utbildningen är arbetsplatsförlagt lärande (APL) då du under minst 15 veckor får praktisera på en eller flera arbetsplatser.

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram. Det innebär att du efter examen ska ha de kunskaper som krävs för att kunna gå direkt ut i yrkeslivet och arbeta med barn, ungdomar eller vuxna inom pedagogiska och sociala yrkesområden, till exempel förskola, skola eller fritidsanläggning.

Efter examen kan du också välja att studera vidare på universitet eller högskola beroende på vilka kurser du väljer och vilket meritvärde du får i ditt slutbetyg. Du kan alltid få hjälp att planera dina studier av din studie- och yrkesvägledare.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Madeleine pluggar el- och energi på Torekäll

Madeleine pendlar från Strängnäs varje dag för att läsa på El- och energiprogrammet på Torekällgymnasiet i Södertälje. Läs mer om vad hon tycker om skolan och programmet här.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Torekällgymnasiet

Torekällgymnasiet – med yrkesstoltheten i fokus!

Hos oss får du en riktigt bra utbildning som leder direkt till yrkeslivet eller till vidare studier. Skolan skapar en helhet i utbildningen genom samarbeten mellan ämnena i projekt kopplade till yrket. Du kan även kombinera dina studier med din...


Läs mer om Torekällgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Torekällgymnasiet

Västergatan 4
15145 Södertälje

 Visa telefonnummer
www.sodertaljesgymnasier.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet från Torekällgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Torekällgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev/gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Madeleine pluggar el- och energi...

Madeleine pendlar från Strängnäs varje dag för att läsa på El- och energiprogrammet på Torekällgymnasiet i Södertälje. Läs mer om vad hon tycker om skolan och programmet här.

Läs mer