Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Täljegymnasiet, i Södertälje
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 228,1)
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 228,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet med Teknikvetenskap på Täljegymnasiet i Södertälje

Teknikprogrammet vänder sig till dig som tycker om att lösa problem och vill arbeta med teknik och tekniska processer. Här kommer du att utveckla dina kunskaper i teknik, fysik, kemi och matematik. Du kommer att studera befintlig teknik och utveckling av ny teknik.

Kombination av teori och praktik

En stor del av utbildningen sker i projektform, vilket kräver god planering, ansvarstagande och god samarbetsförmåga. Du är en problemlösare och utgår från praktiska uppgifter som du löser enskilt eller tillsammans med andra.

Här blandas teori med praktiska moment och du kommer att tränas i att analysera, modellera, simulera, dra slutsatser och presentera olika tekniska system. Du kommer att få utveckla nya kreativa lösningar och öva på att ha ett vetenskapligt förhållningssätt. Matematik och programmering är viktiga ämne på programmet. Det läggs stort fokus på hållbarhet.

Efter gymnasiet

Det treåriga teknikprogrammet förbereder dig för vidare studier på universitet eller högskola. Genom att planera dina studier i god tid kan du satsa på de kurser du behöver för att ta dig vidare. Ta gärna hjälp av din studie- och yrkesvägledare för att få koll på vilket meritvärde och vilka kurser som krävs för att komma in på yrkeshögskola, högskola och universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Täljegymnasiet
Erik Dahlbergs väg 1-3
152 40 Södertälje

Täljegymnasiet förbereder dig för universitet och högskola

Är du en studiemotiverad elev som vill läsa en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter i framtiden? Är du inriktad på att läsa vidare på högskola eller universitet? Då är Täljegymnasiet i Södertälje ett bra val för dig. Här erbjuds...

Läs mer om Täljegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad