Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Tycho Braheskolan, i Helsingborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
29 april, 2025 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 310 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 257,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
29 april, 2025 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 310 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 257,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Vill du bli en stjärna inom teknik och Teknikvetenskap?

Gillar du tekniska lösningar och matematik? Är du nyfiken på framtidens teknik och är beredd att tillämpa matematik i många skilda sammanhang? Då passar teknikprogrammet dig.

På teknikprogrammet jobbar vi med teknikutveckling från idé till färdig produkt, kreativt skapande och kreativ återvinning. Vi laborerar mycket och varvar teori med praktik, genom att till exempel bygga tekniska modeller för att du som elev ska få en god förståelse av den tekniska helheten. Datorn är ett naturligt verktyg som du kommer att använda genom hela utbildningen i alla ämnen. Samspelet mellan människa, samhälle och teknik är kärnan i utbildningen.

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet har du kunskaper för högskolestudier inom främst teknik och matematik men även inom andra områden. Teknikprogrammet ger dig en bred behörighet om du vill studera vidare.

Teknikvetenskap

Vill du bli civilingenjör, men vet inte inom vilket område? Då är detta inriktningen för dig. Du kommer att få fördjupa dig inom matematik, fysik och konstruktion. Hos oss kommer du att bli väl förberedd inför vidare studier på högskola och universitet. Dessutom kommer du att få en inblick i programmeringens värld, som är en viktig grund i abstrakt tänkande och problemlösning. Inriktningen ger dig även fördjupade kunskaper mot teknikvetenskap och mekatronik.

Det bästa med teknik på Tycho Braheskolan

  • Vi erbjuder en trygg och trivsam arbetsmiljö.

  • Vi har en härlig mix av elever med stort fokus på studier.

  • Du har en inspirerande arbetsmiljö med nya stora labblokaler i datorämnen, kemi och design.

  • Vi har fyra inriktningar på programmet!

  • Under första året träffar du alla inriktningslärare i kursen Teknik 1, där du får känna på vad inriktningarna innebär innan du gör ditt inriktningsval till årskurs 2.

  • Vi har ett nära samarbete med näringslivet. Genom studiebesök, projektarbeten och föreläsningar får du en god inblick i vad arbetsmarknaden erbjuder.

Spännande arbetsliv

Arbetsmarknaden skriker efter duktiga ingenjörer både i Sverige och utomlands. För att bli framgångsrik behöver du ofta flera kompetenser. Du behöver ha språket med dig för att kunna förklara och argumentera för dina tekniska idéer. Därför är samhällsvetenskapliga och humanistiska ämnen viktiga inslag i utbildningen. Dessa hjälper dig att använda tekniken på ett ansvarsfullt sätt.

Vad kan programmet leda till?

Exempel på yrken och utbildningar du kan gå vidare med efter att ha gått ut teknikprogrammet är jobb inom data och IT, civilingenjörer, samhällsplanering, el och elektronik och många flera.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Tych-elev
23 feb 2016
Bra skola!

Jag trivs superbra med både skolan och teknikprogrammet. Vi har väldigt bra lärare, speciellt i matte och fysik. Det finns tillgång till stöd i nästan alla ämnen om man vill ha ...

Visa hela
Tycho Braheskolan
Studievägen 4
25247 Helsingborg

Natur och teknik på Tycho Braheskolan i Helsingborg

Det här är gymnasieskolan som har fullt fokus på utbildning inom naturvetenskap och teknik. Här får du välutrustade laborationssalar, laborationer i halvklass varannan vecka och stöd av lärare med djupa ämneskunskaper. Vårt stora, fina bibliotek är själva hjärtat på skolan och...

Läs mer om Tycho Braheskolan och visa alla program.

Sponsrad

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!