Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Tycho Braheskolan
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: 89 (år 1)
Betyg: 5 (1 Recensioner)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 277,8
    (Lägsta: 180) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Teknikprogrammet på Tycho Braheskolan

Vill du bli ingenjör? Välj teknik på gymnasiet!

Teknikvetenskap

På Teknikprogrammets inriktning Teknikvetenskap på Tycho Braheskolan får du lära känna skillnaden mellan byggteknik, datateknik, teknisk fysik, maskinteknik och kemiteknik. Det är ett högskoleförberedande program och ger dig den perfekta förberedelsen om du vill bli ingenjör i framtiden men inte vet inom vilket område. Välkommen!

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet på Tycho Braheskolan är för dig som har en entreprenör i dig, är en idéspruta och som ser dig själv som ingenjör i framtiden. Du borde också vara lite intresserad av teknik. Här får du lära dig samspelet mellan människa, natur och teknik, det är kärnan i denna utbildning och det viktigaste du lär dig. Du får även lära dig hållbar teknisk utveckling, hur en idé blir till färdig produkt och kreativt skapande.

Duktiga tekniker är eftertraktade både på den svenska och internationella arbetsmarknaden. Som en framgångsrik tekniker behöver du flera kompetenser. Språket, tekniskt kunnande, entreprenörsanda och kreativ företagsamhet. Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program och i framtiden kan du jobba som ingenjör, arkitekt, med design eller IT.

I samarbete med Lunds Universitet/Campus Helsingborg har Tycho Braheskolan tagit fram en gymnasiekurs i hållbar utveckling som leds av forskare från Campus Helsingborg tillsammans med skolans egna lärare. Ni har även möjlighet att, genom Forskningsnätet Skåne, delta i forskningsdagar med föredrag och seminarier på skolor och studiebesök på forskningsinstitutioner och företag. på det här sättet får du känna på intressant och spännande spetskompetens inom forskningens värld, med koppling till den utbildning du läser.

Du önskar inriktning innan du börjar programmet men gör ditt definitiva val först inför åk 2 då inriktningskurserna startar.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Häng med på en rundtur på gymnasieskolan Tycho Braheskolan i Helsingborg!

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Som boende i samma kommun som Tycho Braheskolan söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Tycho Braheskolan

Tycho Brahe-skolan

Natur, teknik och omsorg på Tycho Braheskolan i Helsingborg

Det här är gymnasieskolan som har fullt fokus på utbildning inom natur, teknik och omsorg. I välutrustade laborationssalar, med hjälp av bärbara datorer och datoriserade system och med uppbackning av lärare med djupa ämneskunskaper. Här ges du som elev på Tycho...


Läs mer om Tycho Braheskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tycho Braheskolan

Studievägen 4
25247 Helsingborg

 Visa telefonnummer
tychobraheskolan.helsingborg.se

Recensioner

Tych-elev
(5)
Jag trivs superbra med både skolan och teknikprogrammet. Vi har väldigt bra lärare, speciellt i matte och fysik. Det finns tillgång till stöd i nästan alla ämnen om man vill ha hjälp. Skolan har bra och rymliga lokaler, ett bra biblioteket och en fin cafeteria. Elevkåren gör också skolan roligare genom att arrangera event mm. Tips är att skugga ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Vill du ha en broschyr hemsickad?
Ja
Nej