Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottsutbildning (NIU), Ishockey

Torekällgymnasiet
Programinformation
Södertälje
RIG / NIU

Om utbildningen

Ishockeygymnasium i Södertälje – NIU Ishockey

På Torekällgymnasiet i Södertälje kan du som spelar hockey kombinera ditt idrottande med dina gymnasiestudier. Elitsatsningen på Torekällgymnasiet sker i samverkan med Svenska ishockeyförbundet och Södertälje Sportklubb.

Träna i AXA Sportcenter

Som elev på ishockeygymnasiet i Södertälje får du träna i AXA Sportcenters lokaler. Här sker all typ av träning, d.v.s. ishockeyträning, fysträning och ishockeyteori. Lokalerna består bland annat av två isytor, två gym och toppmoderna föreläsningslokaler. Vid behov kan Södertälje sportklubb hjälpa till med läkare, kiropraktor, massör, fystränare, idrottspsykolog och idrottsnutritionshjälp. Efter varje träningspass får eleverna även mellanmål.

Högutbildade tränare

Tränarna på Ishockeygymnasiet är högutbildade av Svenska ishockeyförbundet. Varje år sker också en elevutvärdering av Svenska ishockeyförbundet där skolans verksamhet synas ordentligt. Ishockeygymnasiet i Södertälje har under de senaste åren legat på ett värde mellan 3,2-3,4 där maxvärdet är 4, vilket är ett högt betyg.

Studieupplägg

På de nationella idrottsutbildningarna läser eleverna 500 poäng specialidrott fördelad på tre undervisningstillfällen i veckan med både teoretisk och praktisk undervisning.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Ishockey, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Ishockey

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Madeleine pluggar el- och energi på Torekäll

Madeleine pendlar från Strängnäs varje dag för att läsa på El- och energiprogrammet på Torekällgymnasiet i Södertälje. Läs mer om vad hon tycker om skolan och programmet här.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Ishockey så kommer skolan att kontakta dig.

Torekällgymnasiet

Torekällgymnasiet – med yrkesstoltheten i fokus!

Hos oss får du en riktigt bra utbildning som leder direkt till yrkeslivet eller till vidare studier. Skolan skapar en helhet i utbildningen genom samarbeten mellan ämnena i projekt kopplade till yrket. Du kan även kombinera dina studier med din...


Läs mer om Torekällgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Torekällgymnasiet

Västergatan 4
15145 Södertälje

 Visa telefonnummer
www.sodertalje.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (NIU), Ishockey från Torekällgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Torekällgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev/gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Madeleine pluggar el- och energi...

Madeleine pendlar från Strängnäs varje dag för att läsa på El- och energiprogrammet på Torekällgymnasiet i Södertälje. Läs mer om vad hon tycker om skolan och programmet här.

Läs mer