RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Ishockey

Torekällgymnasiet, i Södertälje
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ishockeygymnasium i Södertälje – NIU Ishockey

Älskar du att spela ishockey och vill satsa på att bli en framtida A-lagsspelare? På NIU får du möjligheten att kombinera dina gymnasiestudier med en elitidrottssatsning på Södertälje SK:s elithockeygymnasium.

Elithockeygymnasiet är en satsning på juniorhockeyn i SSK och du kommer att få uppleva en lärorik och utvecklande tid.

Utbildningen på hockeygymnasiet är inriktad på en praktisk del samt en teoretisk del. I den praktiska delen utvecklar vi bland annat din fysiska status, teknik, skridskoåkning och din individuella spelförståelse. Den teoretiska utbildningen omfattar kunskaper i träningslära, kost, idrottspsykologi och skadeförebyggande träning.

Gymnasieskolor

Södertälje SK samarbetar med Torekällgymnasiet, Täljegymnasiet och Vackstanäsgymnasiet och kan därför erbjuda ett brett utbud av utbildningar och en väl sammanhållen skoldag för de elever som blir antagna till NIU.

Träning

All NIU-träning sker i eller i direkt anslutning till Scaniarinken där vi förfogar över två isytor, gym och moderna teorilokaler.

Ishockeyutbildningen är i första hand individuellt inriktad och ska ge den enskilde spelaren en optimal utveckling för en framtida ishockeykarriär. Isträningen leds av föreningens anställda tränare.

Under läsåret varieras träningsgrupperna mellan åldersintegrerad back/forwardträning till sammanhållen och riktad träning. All hockeygymnasieträning är i grunden inriktad på individuell färdighetsträning, såväl tekniskt som taktiskt.

Under utbildningens gång upprättas tillsammans med eleven en individuell utvecklingsplan med syftet att tydliggöra olika utvecklingsområden och elevens eget ansvar i utvecklingsprocessen.

I samband med all praktisk träning arbetar vi med ”goda dagliga vanor” när det gäller uppvärmning, rörlighet och återhämtning.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Ishockey, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Ishockey

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Madeleine pluggar el- och energi på Torekäll

Torekällgymnasiet

Madeleine pendlar från Strängnäs varje dag för att läsa på El- och energiprogrammet på Torekällgymnasiet i Södertälje. Läs mer om vad hon tycker om skolan och programmet här.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Ishockey så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Torekällgymnasiet
Västergatan 4
15145 Södertälje

Torekällgymnasiet – med yrkesstoltheten i fokus!

Hos oss får du en riktigt bra utbildning som leder direkt till yrkeslivet eller till vidare studier. Skolan skapar en helhet i utbildningen genom samarbeten mellan ämnena i projekt kopplade till yrket. Du kan även kombinera dina studier med din...

Läs mer om Torekällgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad