Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottsutbildning (NIU), Konståkning

Jämtlands Gymnasium
Programinformation
Östersund
Idrottsutbildning (RIG, NIU)
(Läs mer) Programdagar
2019-11-20
2019-11-21
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-07

Film

Jämtlands Gymnasium presenterar NIU Idrottsprogrammet!

   

Utbildningsinfo

Läs Konståkning på Jämtlands Gymnasium Wargentin i Östersund

Träna konståkning på Jämtlands gymnasium

Utbildningen för dig som är sportfantast! Här får du möjlighet att utöva din idrott på skoltid tillsammans med andra sportentusiaster. Du läser idrottsprogrammet i kombination med ett av följande gymnasieprogram:

  • Ekonomiprogrammet
  • Barn- och fritidsprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Naturvetenskapsprogrammet

Alla som läser idrottsprogrammet tillhör dock en idrottsklass där schemat är anpassat efter idrottens behov. Utöver de ordinarie kurserna som ingår i ett nationellt program läser du 500-700 poäng specialidrott på Jämtlands gymnasium.

Träningen på Idrottsutbildning (NIU), Konståkning

På Idrottsutbildning (NIU), Konståkning tränar du fyra konståkningspass per vecka samt får flera särskilda träningsveckor under läsåret. Utbildningen har ett tydligt individperspektiv där taktik, teknik, fysisk träning samt mental träning ingår. Stor vikt läggs vid den praktiska träningen. Alla får en egen individuell utvecklingsplan som finns med som bas under tiden på Idrottsprogrammet. Ranking av färdigheter, personliga omdömen, omfattande fysiska tester, personliga samtal med mera finns med som ett stort block i utbildningen.

Konståkningsutbildningen är väldigt begränsad och erbjuder endast fyra platser per läsår, vilket innebär att det är totalt 12 elever som tränar samtidigt. 

Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU)

Idrottsprogrammet på Jämtlands gymnasium har certifieringen Nationellt Godkänd Idrottsutbildning och har nära samarbete med specialidrottsförbunden. Som elev på idrottsprogrammet kommer du tre till fyra förmiddagar per vecka att få ägna dig åt träning, samt att du får särskilda träningsveckor under året.

Individuell utveckling står i fokus på Idrottsprogram och alla elever får en egen utvecklingsplan som finns med dem under hela studietiden. Taktik, teknik, fysisk- och mental träning ingår i undervisningen. Du kommer att ha elittränare till ditt förfogande under utbildningen och de finns där för att peppa dig och hjälpa dig nå de mål ni sätter upp.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Konståkning

Som boende i samma kommun som Jämtlands Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
E-post: gymnasieantagningen@jgy.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Konståkning så kommer skolan att kontakta dig.

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasium

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...


Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

 Visa telefonnummer
jgy.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Idrottsutbildning (NIU), Konståkning, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.