Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet, Snöfordonsteknik - Särskild variant

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Utbildningsinfo

Läs snöfordonsteknik på Jämtlands Gymnasium i Åre (Järpen) 

Man behöver inte älska dem, men det underlättar. Fordon är nödvändiga. Och så länge de är nödvändiga behövs det människor som sköter om dem, förbättrar och underhåller dem. Kort sagt, gillar du utmaningar och att arbeta med avancerad teknik och/eller vill köra snöfordon är det här ditt givna val.

Undervisningen utformas så verklighetstroget som möjligt genom att skolan tar in fordon från kunder samt utför olika uppdrag åt kunder. Utbildningen har ett omfattande samarbete med branschföretag. Inom motorbranschen märks den snabba tekniska utvecklingen.

Minst 15 veckor av studietiden är arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du får praktisk erfarenhet ute på företag.

Välj inriktning Snöfordonsteknik

Utbildningen leder till B-körkort, utbildningsbevis för pistmaskin samt förarbevis för snöskoter och terränghjuling. Du får också förarutbildning på Pistmaskin och certifikat för Heta arbeten..

Här lär du dig att utföra avancerad service och reparationer på pistmaskiner, snöskotrar och småmaskiner. Du lär dig även att utföra systematisk felsökning på dessa maskiner. Man lär sig också betydelsen av att ge god service och gott kundbemötande. 

Vi har över 20 års erfarenhet av utbildning på snöfordon och här erbjuds du en för Europa unik utbildning med riksintag.  Det finns möjlighet att förlägga APL i din hemkommun eller utomlands.

Efter utbildningen ska det vara möjligt att direkt påbörja en yrkesbana eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Alla elever som går ett yrkesprogram har också möjlighet att uppnå högskolebehörighet under utbildningen i gymnasieskolan. För att uppnå detta krävs att eleven väljer att läsa de kurser i svenska och engelska som ger grundläggande högskolebehörighet. Till många högskoleutbildningar krävs det även särskild behörighet.

Exempel på yrken: Pistmaskinsmekaniker, snöskotermekaniker, pistmaskinförare.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Snöfordonsteknik - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Åre

Certifikat

Motorbranschcollege

Motorbranschcollege

Motorbranschcollege är en certifiering utfärdad av Motorbranschens Arbetsgivareförbund och IF Metall. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i motorbranschen.

Läs mer om Motorbranschcollege här!

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Snöfordonsteknik - Särskild variant

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Certifiering

Motorbranschcollege

Motorbranschcollege

Motorbranschcollege är en certifiering utfärdad av Motorbranschens Arbetsgivareförbund och IF Metall. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i motorbranschen.

Läs mer om Motorbranschcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Snöfordonsteknik - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jämtlands Gymnasium
Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...

Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad