Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Jämtlands Gymnasium
Programinformation
Östersund
Fordons- och transportprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-07

Film

Jämtlands Gymnasium presenterar Fordons- och transportprogrammet!

Utbildningsinfo

Inriktning transport på Jämtlands Gymnasium

Fordons- och transportprogrammet på Jämtlands gymnasium

För dig som har ett brinnande intresse för fordon, gillar att meka och inte är rädd för att smutsa ner fingrarna lite är Fordons- och transportprogrammet ett bra val.

På Jämtlands gymnasium får du lära dig att sköta om, underhålla och förbättra olika typer av fordon. Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram, det innebär att du kan komma in i arbetslivet direkt efter studenten. De tekniska inriktningarna vid Fyrvalla är, som första skola i landet, sedan september 2017 kvalitetscertifierade som Motorbranschcollage.

Inriktning Transport

Det här är inriktningen för dig som vill jobba som yrkesförare. Under utbildningen lär du dig att köra, lasta, lossa och hantera gods. På inriktningen Transport har du möjlighet att få körkort för såväl personbil, tung lastbil och lastbil samt förarintyg på truck och hjullastare. Du kan också välja yrkesutgången Bussförare vilket innebär att du har mer fokus på persontransporter. Där får du möjlighet till körkort för personbil och buss med släp.

Verklighetstrogen undervisning

För att du ska vara så förberedd som möjligt på att arbeta efter gymnasiet utformas undervisningen på Jämtlands gymnasium så verklighetstroget som möjligt. Skolan tar in bilar samt olika last- och transportuppdrag från kunder. Extra vikt läggs även på att lära sig service och bemötande då det är en stor och viktig del av arbetet.

15 veckor lång APL

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en viktig del av alla yrkesprogram och Fordons- och transportprogrammet är inget undantag. Minst 15 veckors APL väntar dig som läser programmet på Jämtlands gymnasium. Under den tiden hinner du samla på dig oerhört nyttig erfarenhet och dessutom knyta kontakter som kan göra jobbsökandet lättare i framtiden.

Certifikat

Motorbranschcollege

Motorbranschcollege

Motorbranschcollege är en certifiering utfärdad av Motorbranschens Arbetsgivareförbund och IF Metall. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i motorbranschen.

Läs mer om Motorbranschcollege här!

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transport

Som boende i samma kommun som Jämtlands Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
E-post: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Certifiering

Motorbranschcollege

Motorbranschcollege

Motorbranschcollege är en certifiering utfärdad av Motorbranschens Arbetsgivareförbund och IF Metall. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i motorbranschen.

Läs mer om Motorbranschcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport så kommer skolan att kontakta dig.

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasium

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...


Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

 Visa telefonnummer
jgy.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Transport från Jämtlands Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.