Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Jämtlands Gymnasium, i Östersund (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Utbildningsinfo

Lär dig om service och underhåll på Fordons- och transportprogrammet

För dig som har ett brinnande intresse för fordon, gillar att meka och inte är rädd för att smutsa ner fingrarna lite är Fordons- och transportprogrammet ett bra val.

På Jämtlands gymnasium får du lära dig att sköta om, underhålla och förbättra olika typer av fordon. Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram, det innebär att du kan komma in i arbetslivet direkt efter studenten. De tekniska inriktningarna vid Fyrvalla är, som första skola i landet, sedan september 2017 kvalitetscertifierade som Motorbranschcollage.

Inriktning Personbil 

Här får du kunskaper inom mekanikeryrket och lär dig arbeta med och reparera personbilar och lätta fordon. Praktik blandas med teori och du får bland annat läsa elektronik, motorteknik samt service och underhåll. Du lär dig också om hur enskilda komponenter är uppbyggda och såklart också om hur de samverkar.

Exempel på yrken: Personbilsmekaniker

Verklighetstrogen undervisning

För att du ska vara så förberedd som möjligt på att arbeta efter gymnasiet utformas undervisningen på Jämtlands gymnasium så verklighetstroget som möjligt. Skolan tar in bilar samt olika last- och transportuppdrag från kunder. Extra vikt läggs även på att lära sig service och bemötande då det är en stor och viktig del av arbetet.

15 veckors APL på Jämtlands gymnasium Fyrvalla

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en viktig del av alla yrkesprogram och Fordons- och transportprogrammet är inget undantag. Minst 15 veckors APL väntar dig som läser programmet på Jämtlands gymnasium. Under den tiden hinner du samla på dig oerhört nyttig erfarenhet och dessutom knyta kontakter som kan göra jobbsökandet lättare i framtiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Åre

Höst

  • Klassrum
  • Östersund

Certifikat

Motorbranschcollege

Motorbranschcollege

Motorbranschcollege är en certifiering utfärdad av Motorbranschens Arbetsgivareförbund och IF Metall. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i motorbranschen.

Läs mer om Motorbranschcollege här!

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Certifiering

Motorbranschcollege

Motorbranschcollege

Motorbranschcollege är en certifiering utfärdad av Motorbranschens Arbetsgivareförbund och IF Metall. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i motorbranschen.

Läs mer om Motorbranschcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jämtlands Gymnasium
Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...

Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad