Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Carl Wahren Gymnasium
Programinformation
Hallstavik, Uppsala län
Antal elever: cirka 20 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 87,5
    (medelvärde: 170,4) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Fordon och transport på Carl Wahren gymnasium

Fordons- och transportprogrammet på Carl Wahren Gymnasium

På Carl Wahren Gymnasium ges inriktning Personbil på Fordons- och transportprogrammet. Utbildningen ger dig kunskaper i diagnostik, reparation och service av lätta fordon.

Exempel på yrkesutgång:

  • Personbilsmekaniker

Genom programfördjupningen får du en stor flexibilitet eftersom den programgemensamma delen och inriktningarna inte binder upp så många poäng. Det gör att det finns utrymme för anpassningar mot avsedd yrkesutgång. 

Undervisning från det generella till det specifika

Ämnesplanerna ni läser efter är upplagda så att du får gå från helhet till delar, från det generella till det specifika. Till exempel kan det betyda att man börjar prata om bromssystem, för att senare komma in på friktion och bromsbelägg. Programmet bygger mycket på situationsanpassat lärande, vilket innebär att ämnen tas upp i sitt naturliga sammanhang. 

Utöver de primära yrkesutgångarna finns också ett stort antal "sekundära" utgångar. Dessa finns inte med som förslag på yrkesutgångar, men innefattar yrken som elever som gått fordons- och transportprogrammet kan passa att söka till för att de har en bred praktisk teknisk-mekanisk bakgrund. Till dessa yrkesutgångar hör till exempel bilsportstekniker, besiktningstekniker, MC-mekaniker och bilbyggare. Kurserna du läser inom programfördjupningen kan som på alla yrkesprogram leda till en yrkesutgång. Det innebär att du efter att ha avslutat utbildningen ska vara anställningsbar inom valt område.

Även om det är menat att programmet i första hand ska leda till jobb inom angivna yrken, finns det även möjlighet för vidareutbildning såväl inom yrkeshögskolan som inom universitet och högskolor. För att få grundläggande behörighet till universitet och högskolor behöver du utöver din yrkesexamen även ha godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk 2 och 3 samt engelska 6. Dessa kurser kan du läsa inom ramen för individuellt val eller som utökat program. 

Exempel på samarbetspartners:

Norrbil, Norrtälje
Vidbo Bil och Däckservice (Mekonomen), Märsta
Meckasin (MECA), Svanberga 
Anders Bilmek (Mekonomen), Rimbo
Volvo, Vallentuna

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
E-post: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Carl Wahren Gymnasium

På Carl Wahren Gymnasium i Hallstavik finns ett dussintal olika program med olika inriktningar. Skolan har specialiserat sig på APL och alla yrkesprogram erbjuds som lärlingsutbildningar. Det innebär att du gör halva din studietid på ett företag, i så kallat...


Läs mer om Carl Wahren Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carl Wahren Gymnasium

Kokarev 6
763 34 Hallstavik

 Visa telefonnummer
www.carlwahren.com


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Carl Wahren Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Intresserad av
Jag vill byta till Carl Wahren Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev/gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: