Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Nobelgymnasiet
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 170 (.)
Fordons- och transportprogrammet

Om utbildningen

Läs personbil på Nobelgymnasiet

Är du intresserad av fordon och modern, avancerad teknik? Tycker du om att arbeta självständigt? Vill du köra fjärrtransporter och se världen eller förvandla en krockskadad bil till en glänsande skönhet? Allt detta blir möjligt för dig hos oss på Fordons- och transportprogrammet!

Fordonsbranschen är snabbt växande och behovet av arbetskraft är enormt. De allra flesta som tar examen på Nobelgymnasiets Fordons- och transportprogram går direkt ut i jobb det vill säga blir anställda som mekaniker, tekniker eller annat inom branschen!

Hos oss får du lära dig både att underhålla och reparera fordon. Det kan handla om en enkel service av en bil, ett komplicerat elektronikfel eller reparation av hydraulik eller pneumatik i en lastbil. Det kan också handla om att reparera krockskador, lackera om skadade detaljer, frakta reservdelar till den behövande verkstaden eller att frakta matvaror till affären. Allt beror på ditt val av inriktning inom programmet. Här arbetar du ofta självständigt men dina klass- och arbetskamrater finns nära. Det finns mängder av spännande saker att lära sig och utbildningen präglas av ett miljötänk, hållbar utveckling, arbetsmiljö och entreprenörskap.

Efter utbildningen

Efter tre år hos oss blir du behörig att söka utbildningen Diagnostekniker, en yrkeshögskole-utbildning som anordnas av KTC (Karlstads Teknikcenter) genom Karlstad kommun.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet kan du läsa till de ämnen som krävs på Nobelgymnasiet i Karlstad.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Nobelgymnasiet söker du till programmet via Elevantagningen i Karlstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Nobelgymnasiet

Nobelgymnasiet-Karlstad

Goda chanser till arbete efter studierna

På Nobelgymnasiet i Karlstad samlas elever med flinka fingrar och intresse för alltifrån bilar, frisyrer, elledningar och make-up. Här lär lärare och elever av varandra. Som elev är du alltid viktigast och på Nobelgymnasiet vill man ge dig den bästa...


Läs mer om Nobelgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nobelgymnasiet

Nokiagatan 20
654 66 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Nobelgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nobelgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill gå en titta-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: