Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Sågbäcksgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Antal elever: cirka 30 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 135,0
    (medelvärde: 182,0) * statistik från 2022
(Läs mer) Event
2023-04-22
Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet på Sågbäcksgymnasiet

På Fordon- och transportprogrammet får du lära dig yrkets grunder i våra välutrustade verkstäder samt ute på företag. På Sågbäcksgymnasiet erbjuds inriktningen personbil. Det behövs idag mer utbildad arbetskraft inom fordonsbranschen!

Innehåll på Fordons- och transportprogrammet

Det sker en snabb teknisk utveckling inom fordonsbranschen som kräver en utbildning som förbereder dig för varierande krav. Förutom att vara en duktig mekaniker ska du också kunna behärska elektronik och datasystem. Det är dessutom viktigt med goda språkkunskaper, eftersom bilindustrin är en internationell bransch med många texter på engelska. När du arbetar som bilmekaniker kommer du att möta många kunder, därför är servicekänsla och självkännedom viktiga delar. Alla dessa kunskaper får du möjlighet att träna upp under din utbildning på SGY, där teori och praktik varvas. Under utbildningen kommer du att vara ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) i fordonsbranschen, vilket ger dig en god inblick i ditt yrkesval.

Alla elever på Fordon- och transportprogrammet går över till att bli lärlingar i årskurs 3. Det innebär att du i årskurs 3 genomför halva tiden av din utbildning på ett företag.

Inriktning personbil

På Sågbäcksgymnasiet erbjuds inriktningen personbil. Inriktningen ger kunskaper i diagnostik, reparation och service av lätta fordon.

Efter din utbildning

När du är klar med utbildningen kan du börja arbeta som personbilsmekaniker, reservdelshanterare, systemtekniker, bilförsäljare eller med karosseri, rekond och underhåll. Du har också möjlighet att läsa in högskolebehörighet under gymnasieutbildningen för att läsa vidare på högskolan efter gymnasiet.

Ladda ner broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Lärlingsutbildning

APL - Lärling

Under utbildningen kommer du att vara ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) i fordonsbranschen, vilket ger dig en god inblick i ditt yrkesval.

Alla elever på Fordon- och transportprogrammet går över till att bli lärlingar i åk 3. Det innebär att du i åk 3 genomför halva tiden av din utbildning på ett företag under APL.

Fortsatta studier

Du har möjlighet att läsa in högskolebehörighet under gymnasieutbildningen för att läsa vidare på högskolan efter gymnasiet.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet - En yrkesinriktad skola i Stockholm!

Sågbäcksgymnasiet (SGY) är ett yrkesinriktat gymnasium som ligger i Huddinge i södra Stockholm. SGY erbjuder utbildningar inom branscherna barn och fritid, bygg, måleri, fordon samt restaurang. I fokus har vi din utveckling och förberedelse för ditt framtida liv. Det är...


Läs mer om Sågbäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sågbäcksgymnasiet

Huddingevägen 352
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sagbacksgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information