Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 50 (.)
Fordons- och transportprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 107,5
    (medelvärde: 166,3) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-12-03
2022-12-07
2023-01-18
2023-04-27
Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Om utbildningen

Läs till mekaniker på inriktningen personbil på Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen.

Under din treåriga lärlingsutbildning på Praktiska Stockholm Liljeholmen kommer du lära dig att bli serviceinriktad, få erfarenhet av att arbeta i en fordonsverkstad, att arbeta med datorer samt att arbeta med dina händer. Fordons- och transportprogrammet är en utbildning med bra bredd som gör att du kan skaffa dig ett underhållande och varierat jobb när du tagit studenten. Du kommer studera en bransch som är i ständig utveckling vilket betyder att du ständigt kommer ställas inför olika utmaningar i ditt framtida arbetsliv.

Programmet ger dig kunskaper om allt från tekniken i olika fordon, till hantering av transport. Datahantering har växt till att bli väsentlig del av transportbranschen, på grund av detta kommer du få arbeta med hur man bästa sätt hanterar olika datasystem som är viktigt för just ditt arbete. Självständigt arbete är vanligt förekommande inom branschen, utbildningen lägger därför fokus på att utveckla din förmåga att själv lösa problem.

Fordons- och transportprogrammet med inriktning på personbil

Om du vet att du vill arbeta som mekaniker i framtiden behöver du lära dig felsöka, reparera och utföra service på lätta fordon. Det är precis vad du får lära dig på den här utbildningen och just därför är det här den perfekta utbildningen för dig! Ett treårigt program med både teori och praktik!

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen

Praktiska Gymnasiet Stockholm

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen

Mejerivägen 2
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information