Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 9 (år 1)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 165,7
    (Lägsta: 85) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-27
2020-01-15
2020-04-15
Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Utbildningsinfo

Läs till mekaniker på inriktningen personbil på Praktiska Gymnasiet Stockholm

Under din treåriga lärlingsutbildning på Praktiska Gymnasiet i Stockholm kommer du lära dig att bli serviceinriktad, få erfarenhet av att arbeta i en fordonsverkstad, att arbeta med datorer samt att arbeta med dina händer. Fordons- och transportprogrammet är en utbildning med bra bredd som gör att du kan skaffa dig ett underhållande och varierat jobb när du tagit studenten. Du kommer studera en bransch som är i ständig utveckling vilket betyder att du ständigt kommer ställas inför olika utmaningar i ditt framtida arbetsliv.

Programmet ger dig kunskaper om allt från tekniken i olika fordon, till hantering av transport. Datahantering har växt till att bli väsentlig del av transportbranschen, på grund av detta kommer du få arbeta med hur man bästa sätt hanterar olika datasystem som är viktigt för just ditt arbete. Självständigt arbete är vanligt förekommande inom branschen, utbildningen lägger därför fokus på att utveckla din förmåga att själv lösa problem.

Fordons- och transportprogrammet med inriktning på personbil

Om du vet att du vill arbeta som mekaniker i framtiden behöver du lära dig felsöka, reparera och utföra service på lätta fordon. Det är precis vad du får lära dig på den här utbildningen och just därför är det här den perekta utbildningen för dig! Ett treårigt program med både teori och praktik!

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Inriktning Personbil på Fordons- och transportprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen

Praktiska gymnasiet Stockholm

Praktiska Gymnasiet Stockholm

Praktiska Gymnasiet Stockholm startade år 2000 och består idag av 2 enheter, en i Liljeholmen och en i Bromma. I Liljeholmen går ungefär 240 elever.  Skolans mål är inte bara att eleverna ska få en utbildning – Praktiska Gymnasiet vill...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen

Mejerivägen 2
11743 STOCKHOLM Stockholm

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer