Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Upplands-Brogymnasiet
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 120 (.)
Fordons- och transportprogrammet
 • Antagningspoäng: 85,0
  (medelvärde: 180,1) * statistik från 2021
Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet inriktning Personbil

  Fordons- och transportprogrammet är utbildningen för dig som vill arbeta i en bransch med mycket goda framtidsutsikter, där tekniken utvecklas extremt snabbt och där dina chanser till arbete är mycket stora.

  Du som går UBG:s fordonsutbildning kommer att vara mycket konkurrenskraftig på arbetsmarknaden. Duktiga lärare med lång och bred erfarenhet hjälper dig att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar mot just dina mål. Här använder vi modern teknik och styr utbildningen mot branschens krav genom ett nära samarbete mellan företag och skola. Alla elever erbjuds praktikplatser, vilket är en viktig inkörsport till arbetslivet.

  Utbildningen är varierad och växlar mellan teori och praktik, oavsett vilken inriktning du väljer.

  På UBG erbjuder vi tre inriktningar – Personbil, Karosseri och lackering samt Transport.

  Personbil

  Personbilsinriktningen ger dig möjlighet att arbeta som bilmekaniker. Den snabba utvecklingen inom bilindustrin gör att det idag handlar om ett kvalificerat tekniskt arbete. Du börjar i åk 1 med grunderna för att sedan fördjupa dig i den moderna tekniken. Hos oss får du därför kunskap om datorer och elektronik som är nödvändig ute på dagens fordonsverkstäder.

  I vår moderna och fräscha fordonsverkstad lär du dig att meka med riktiga kundbilar, allt för att förbereda dig för framtiden!

  Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

  Behörighet

  För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

  Gymnasieexamen

  Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

  Ansökan

  Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

  Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

  Kontaktuppgifter
  Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
  Telefon: 08-58 00 80 00
  Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

  Kontakta skolan

  Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

  Upplands-Brogymnasiet

  Vi skapar möjligheter!

  Upplands-Brogymnasiet ligger i Kungsängen, ca 25 minuter med pendeltåg från Stockholm city. Våra utbildningar ger en bra grund att stå på oavsett om man vill börja plugga eller jobba efter studenten. Skolan erbjuder nio nationella program, både högskoleförberedande och yrkesprogram,...


  Läs mer om Upplands-Brogymnasiet och visa alla program.

  Kontaktuppgifter

  Upplands-Brogymnasiet

  Skolvägen 24
  196 34 Kungsängen

   Visa telefonnummer
  upplands-brogymnasiet.se

  Recensioner

  Snittbetyg: 4

  Baseras på 1 recensioner.

  gormiti
  Recensioner
  Utbildningsrecensioner
  (4,0)
  Baseras på 1 recensioner.
  Ta kontakt med skolan

  För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Upplands-Brogymnasiet, fyll i dina uppgifter:

  Vad vill du veta mer om?
  Jag vill byta till er skola
  Påminn mig om öppet hus
  Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
  Jag har en fråga
  Så funkar det

  Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


  Gör en intresseanmälan


  Skolan kontaktar dig med mer information